Mardin?de tarihi mekanlar yenileniyor

Dinlerin, dillerin ve kültürlerin şehri Mardin?de değişim devam ediyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan tarihi mekanların yenilenmesi ve aslına uygun hale getirilmesi çalışmalar hızla devam ediyor. Kermozade Konağı, aslına uygun restore

Mardin 9.12.2017 20:48:25 0
Mardin?de tarihi mekanlar yenileniyor

Dinlerin, dillerin ve kültürlerin şehri Mardin’de değişim devam ediyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan tarihi mekanların yenilenmesi ve aslına uygun hale getirilmesi çalışmalar hızla devam ediyor. Kermozade Konağı, aslına uygun restore edilerek Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, buraya taşındı.  Sokak Sağlıklaştırma çerçevesinde tarihi sokaklar dokusuna uygun onarılarak, vatandaşların hizmetine açıldı. Bu kapsamda şehre gelen misafirler tarafından en çok ziyaret Kasımiye Medresesi ve çevre düzenlenmesi çalışmaları başladı. Burada ki alt yapı ve üst yapı düzenlenmesinin yanı sıra yeşillendirme çalışmalarıyla da vatandaşların zamanlarını geçirebilecekleri bir mekan olarak da dizayn ediliyor.

Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, “Güven ve huzura kavuşan Mardin’de geçen yıla oranla yüzde 130’luk turist artışı gerçekleşti.” dedi.

 

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yaman, “Bitmeyen bir şiir olan Mardin’de, tarihi dokunun aslına uygun şekilde restore çalışmalarımız devam ediyor. Güven ve huzurun sağlandığı şehrimize, geçen yıla oranla gelen misafir sayımızda yüzde 130’luk bir artışı oldu. Bu artış, ilimize her anlamda olumlu yansıdı. Buna paralel Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak, tarihi mekanların restorasyonu ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başladık.” diye belirtti.

 

Tarihi Kermozade Konağı düzenlemesini bitirerek Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığını buraya taşıdıklarını anımsatan Yaman, şunları söyledi:

 

“Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında Kültür Sokağı’nı açtık. Şeyh Çabuk Camisi'nin bulunduğu sokağı da tarihi dokuya uygun hale getireceğiz. Bunun yanında Hasan Ammar Çarşısı’nı da restorasyondan geçireceğiz. Misafirlerimiz tarafından en çok ziyaret edilen mekanların çevre düzenlemesini de başlattık. Bu kapsamda Kasımiye Medresesi çevre düzenlemesi hızla devam ediyor. Bu düzenleme bittiğinde tarihi mekana ayrı bir hava katacak. Hemşehrilerimiz ve dışarıdan gelen misafirlerimiz tarihi dokunun yanında rahat nefes alabilecekleri bir mekanı da bulacaklar.”

 

Huzurun şehri Mardin’de farklı yatırım ve projelerin devam ettiğini açıklayan Yaman, “Her şey huzurlu bir Mardin için.” diye belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00