Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) vatandaşın tepkisi üzerine Termik santralın kapatılması için kitlesel basın açıklaması eylemi yapma kararı aldı.
Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) vatandaşın tepkisi üzerine Termik santralın kapatılması için kitlesel basın açıklaması eylemi yapma kararı aldı.
Konuyla ilgili yazılı açıklamada buluna Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kocalar mahallesi mevkisininde faaliyet gösteren Termik santral doğayı, çevreyi ve İnsanların yaşamlarını tehdit eder duruma geldiğini belirtti.
Son zamanlarda konu ile ilgili vatandaşlardan çok şikayetler aldıklarını ifade eden Öter şöyle dedi.
“Yaptığımız araştırma sonucunda Kocalar, Eroğlu, Ziyaret ve Sancarlı Mahalleleri başta olmak üzere Ğurs vadisinin bir kısmı toki mahallesi, hatta Kızıltepe ilçemiz ve bazı yakın köylerimiz dahil olmak üzere termik santralden çıkan gazlar tarım ürünleri, hayvanlar, su varlıkları ormanlar, ağaçlar üzerinde kalıcı tahribatlar bıraktığı, Yine bu termik santralden çıkan kükürtdioksit, azotoksit ve partikül gibi maddeler içerdikleri ağır metallerle insanların merkezi sinir sistemini etkilediği, anormal doğumlara sebep olduğu ve gelişme ve öğrenme yeteneğini azalttığı uzman raporlarıyla ispatlanmıştır.
İnsanların ve doğanın geleceğini böylesine riske eden söz konusu termik santralin kapatılması için Federasyon olarak Mardin İl çevre şehircilik Müdürlüğüne yazılı başvurumuza olumsuz yanıt aldık. Gerekçe adı geçen termik santralin 2018 yılına kadar yasal izni olmasıdır.
Termik santralin yakınında yaşayan vatandaşlarımızın çevre bakanlığın şikayet hattı olan 181’e çok sayıda iletilen şikayetlere duyarsız kalan doğamıza ve insanlarımızın yaşam hakkına saygı göstermeyen yetkililerin dikkatini için. Halkımızla kitlesel demokratik tepkimizi ortaya koymak amacıyla 22 Şubat 2015 Pazar günü saat 14.00 de zehir saçan termik santralin olduğu Kocalar mahallesinde yapılacak kitlesel basın açıklamamıza Tüm duyarlı halkımızın katılmasını bekliyoruz.” Dedi
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55