MARDİN`DE TERÖRE LANET YAĞDI

Terör örgütü PKK mensuplarınca Dargeçit ilçesinde 4 polisin şehit edildiği saldırı sonrasında Mardin`de bir grup, "teröre karşı tepki ve terörü lanetlemek" için yürüdü.

Mardin 5.09.2015 11:33:04 0
MARDİN`DE TERÖRE LANET YAĞDI

Terör örgütü PKK mensuplarınca Dargeçit ilçesinde 4 polisin şehit edildiği saldırı sonrasında Mardin'de bir grup, "teröre karşı tepki ve terörü lanetlemek" için yürüdü.

Sosyal medyada örgütlenen Mardinli vatandaşlar,teröre lanet okumak için bir araya geldi.Mardin'de Emniyet Müdürlüğü yakınlarında toplanan vatandaşlar,  Dargeçit'te Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy ve polis memurları Ahmet Akkalın, Mehmet Hüseyin Balta ve Akif Hatunoğlu'nun şehit edildiği terör saldırısına tepki gösterdi.

Tepkisini dile getirmek isteyen vatandaşlar, araçlara binerek Türk bayrakları ile şehir turu attı.

Korna çalarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", "Askere polise kalkan eller kırılsın" "Kahrolsun PKK" sloganları atan grup, Yeşilli ilçesinden Mardin Karayolları Parkı'na kadar araçlarla  tur attı.

Burada araçlardan inerek "teröre lanet" yürüyüşünü devam ettiren grup, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Bu sırada, gruba destek vermek üzere  Yenişehirde cadde üzerindeki evlere ve iş yerlerine Türk bayrağı asan vatandaşlar , alkışlarla göstericilere destek verdi.


Mardin'in Hoşgörü diyarı olarak yüzyllarca barışa ve kaerdeşliği bağrında barındırdığını ifade eden vatandaşlar,Terörün b ir an önce sona ermesini ve bölgeye barış ve kardeşliğin yeniden hakim olmasını istediklerini ifade ettiler.

7 Dilin ve 7 Dinin Mekanı olan Kadim şehir Mardin'in Terörle değil,Barışla,kardeşlikle ve barındırdığı değerle anılmasını istediklerini belirterek,Terörün yarattığı kanda boğulmasını dilediklerini açıkladılar.

Gösterciler,yapılan Açıklamanın ardından olaysız olarak dağıldılar.


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40