Mardin`de Trafiğin rahatlatılması için çalışma yürütülüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde trafik sorunun iyileştirilmesi ve yolların daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla kavşak ve yol parçalarında trafik hacim ölçme çalışması yaptı.

Mardin 10.04.2016 20:30:45 0
Mardin`de Trafiğin   rahatlatılması  için çalışma  yürütülüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde trafik sorunun iyileştirilmesi ve yolların daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla kavşak ve yol parçalarında trafik hacim ölçme çalışması yaptı. 
Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri,  trafik sorunun iyileştirilmesi ve mevcut yolların daha verimli kullanılmasını sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, merkez Artuklu ilçesinde 7, Kızıltepe ilçesinde ise 10 olmak üzere toplam 17 kavşak ve yol parçalarında trafik hacim ve ölçme çalışması yaptı. Ekipler,  çalışmanın daha verimli olması için trafik akışının en yoğun olduğu hafta için sabah saat 07.00-09.00 ve akşam 16.30-19.30 saatleri arasında, hafta sonu ise sabah 10.00-12.00, akşam 17.30-19.30 saatleri arasında önemli kavşak kolları ve yol parçalarında trafik sayımı ve gözlemi yaparak, not etti. 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ulaşım Daire Başkanı Ata Altun, mevcut trafik ışıklarının faz süreleri ile durak cep yerlerinin de incelendiğini belirterek,  “Mevcut yol ağı üzerinde karayolu ve trafik standartlarının iyileştirilmesi ve daha verimli kullanımının sağlanması, yolculuk süresi ve trafik yoğunluğunun azaltılması, ulaşım maliyetinin azaltılması, ulaşımın çevreye yönelik olumsuz etkilerinin azaltılarak,  çevrenin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlanmasını, trafik güvenliğinin sağlanarak kazaların azaltılması, yaya yolcuların koşullarının iyileştirilmesi, bölgede daha güvenli ve konforlu yolculukların sağlanması için böyle bir çalışmayı yürütmekteyiz” dedi. 

Altun, çalışma kapsamında ana arter statüsündeki yollar ve bu yolları besleyen paralel yolların belirleneceğini ve yol kademesi yapılıp türlerine göre sınıflandırılacağını söyledi. Çalışma sonrasında ise belirlenen bu kavşaklarda trafik akışının iyileştirilmesi için bütçe dahilinde çalışmalar yapılacağını da aktaran Altun, gerekirse orta refüjlerde daraltmaya gidilerek, yol genişletme çalışmalarının yapılabileceğini kaydetti. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07