MARDİN`DE TRAFİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YOPLANTILAR SÜRÜYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi, merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde yaşanan trafik sorunun iyileştirilmesine yönelik trafik hacim ve ölçme çalışmalarına ilişkin 3?üncü toplantısını gerçekleştirdi.

Mardin 21.07.2016 18:30:20 0
MARDİN`DE TRAFİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YOPLANTILAR SÜRÜYOR


Mardin Büyükşehir Belediyesi, merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde yaşanan trafik sorunun iyileştirilmesine yönelik trafik hacim ve ölçme çalışmalarına ilişkin 3’üncü toplantısını gerçekleştirdi. 


Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde trafik sorunun iyileştirilmesi ve yolların daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla kavşak ve yol parçalarında gerçekleştirdiği trafik hacim ve ölçme çalışmalarının verilerine ilişkin 3’üncü toplantısını gerçekleştirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Ulaşım Daire Başkanı Mehmet Ata Altun, Kızıltepe ve Artuklu Belediyesi temsilcileri, Artuklu ve Kızıltepe Zabıta Şube Müdürleri, Artuklu ve Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Amirliği temsilcileri, Artuklu ve Kızıltepe Şehir İçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatif başkanları ve 11 No’lu Minibüs Kooperatifi başkan vekili katıldı.  Toplantı da, trafik hacim ölçme çalışmalarının verilerine ilişkin önerilen trafik sirkülasyon projeleri simülasyon eşliğinde sunumu gerçekleştirildi. 

İki ilçede 17 kavşakta daha önce yapılan trafik hacim ve ölçme çalışması değerlendirilmesi sonrasında yaşanan yoğunluk, hizmet düzeyi, kuyruk boyları, hız, bekleme süresine ilişkin analizler, katılımcılara hazırlanan simülasyon projesi ile alternatif çözüm önerileri ve sorunun iyileştirilmesine yönelik alınması gereken tedbirler sunum eşliğinde anlatıldı.
Yapılan sunumun ardından, hazırlanan projede değiştirilmesi gerekli olan yerlerin tekrardan projelendirilerek bir sonraki toplantıda değerlendirilmesi kararı alındı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04