MARDİN`DE TURİZM ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Havaların ısınmasıyla birlikte,Gerek yerli gerek se yabancı Mardin`e gelen Turist sayısındaki artış hem Mardin Esnafını,hem de Turizmcilerin yüzünü güldürdü.

2.05.2015 15:28:52 0
MARDİN`DE TURİZM ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Havaların  ısınmasıyla birlikte,Gerek yerli gerek se yabancı Mardin'e gelen Turist sayısındaki  artış ,Gerek Mardin Esnafını,Gerek se Turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Sezonun nisan ayında açıldığı Mardin, bu yıl bir ay öncesinden turist akınına uğramaya başladı. Otellerdeki doluluk oranları, yüzleri güldürürüken, turizmciler durumdan memnun gözüküyor. Mardin’de turizm sezonu mart-nisan aylarında başlar, yaz sıcaklarının gelmesiyle durur, eylül ayıyla birlikte kışa kadar tekrar canlanır. Ancak Mardinli turizmcilerin hedefi, yazın da turist çekebilmek.,Mardinli Turizmcilerin hedefi ve beklentileri bu sezon çok yüksek...

Farklı din, dil ve medeniyette insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla adeta barış ve hoşgörünün sembolü olan, "Gündüz Seyranlık, Gece Gerdanlık" olarak nitelendirilen 7000 yıllık Mardin şehri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. 

İnanç turizmi ve çok sayıda tarihi, kültürel varlığıyla yakaladığı trendi  çözüm sürecinin bölgeye getirdiği huzurla devam ettiren antik kentte konaklayan turist sayısında geçen yıla oranla,Turizm sezonun yeni açılmış olmasına rağmen önemli artış gözleniyor.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin'de 6-7 Ekim olayları sonrasında oluşan kötü imaj ve Güvenlik gerekçesiyle rezervasyon iptalleri,Turizm yatırımcılarını olduğu kadar,Mardinli vatandaşlar ve Mardin esnafı tarafından da endişe ile karşılanmış ve Turizmde Mardin ilinin hak ettiği yere gelmesi için Yetkililer kolları sıvayarak,Mardin'in tanıtımı için önemli adımlar atılmış ,İzmir ve İstanbul'dan sonra Almanya'da da Turizm Fuarlarına katılım sağlanarak,Mardin'in tanıtımı için kollektif çalışmalar yürütülmüştü.
Çözüm süreciyle huzurun hakim olduğu bölgeye rotasını çevirerek Mardin'de konaklayan yerli ve yabancı turistlerin sayısı her geçen gün artmaya başladı.
Havaların da ısınmasıyla birlikte,Gerek yerli gerek se yabancı Turist sayısında artış ,Gerek Mardin Esnafını,Gerek se Turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Yatak sayısının yaklaşık 5 Bin civarında olan ilde, otellerde doluluk oranının giderek artması,Turizm Yatırımcılarının iştahını kabartıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00