Mardin?de ?Uluslararası El-Cezeri Sempozyumu?

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından ?Uluslararası El-Cezeri Sempozyumu? düzenlendi. Rektörlük binasında bulunan büyük konferans salonunda yapılan sempozyuma; yurtiçi ve yurtdışından bilim insanları katıldı.

Mardin 14.05.2016 01:45:49 0
Mardin?de ?Uluslararası El-Cezeri Sempozyumu?

Mardin Artuklu Üniversitesi  tarafından “Uluslararası El-Cezeri Sempozyumu” düzenlendi. Rektörlük binasında bulunan büyük konferans salonunda yapılan sempozyuma; yurtiçi ve yurtdışından bilim insanları katıldı.

Sempozyumda konuşan Vali Koçak, 12. yüzyılın başlarında birçok alanda yetişmiş bilim adamlarının bulunduğunu bunlardan birinin de El-Cezeri olduğunu belirtti. Artuklu medeniyetinin, birlikte yaşam kültürü ve birleştirici özelliğine işaret eden Koçak, Mardin'in, bunun en güzel örneği olduğunu dile getirdi. Böyle bir coğrafyanın terörle anılmasını üzücü bulduğunu kaydeden Koçak, "Teröristler, böyle bir medeniyetin merkezi halinde temayüz etmiş olan şehrimizi, dönemin Moğollarını aratmayacak vandallıkla bugün terörle anılır hale getirdiler." ifadelerini kullandı.

İnsanlık ve medeniyet adına teröristleri lanetlemenin kendileri için görev olduğunu belirten Koçak, şunları kaydetti; “Aynı zamanda teröre şehit verdiğimiz kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu medeniyetin çocukları, bu medeniyete sahip çıkan çocuklar; bu vandalları, dönemin Moğollarının bugünkü temsilcilerini, hatta daha da kötülerini tarih sahnesinden silmek üzere bir irade gösterdiler. Bu irade sonucunda, inşallah Mardin'in tarihinde kısa bir süre de olsa kara leke olarak yerini almış bu unsurlar temizlenerek, Mardin gerçek kimliğine ulaşacaktır."

 Sempozyum 5 ülkeden 20 bilim adamının katılımıyla 2 gün sürecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00