MARDİN`DE YAŞANAN HUZUR TURİZMİ PATLATTI

Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, kentte sağlanan huzur ve güven ortamının turizmde patlamaya neden olduğunu kaydetti. Yaman, ?Otellerimiz yüzde 95 seviyelerinde doluluk yaşamaktadır? diyerek müjde verdi.

Gündem 8.05.2017 12:26:44 0
MARDİN`DE YAŞANAN HUZUR TURİZMİ PATLATTI

Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, kentte sağlanan huzur ve güven ortamının turizmde patlamaya neden olduğunu kaydetti. Yaman, “Otellerimiz yüzde 95 seviyelerinde doluluk yaşamaktadır” diyerek müjde verdi.

 

  Mardin kültürel ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra dillerin ve dinlerin kenti olma özelliğiyle turizmcilerin gözdeleri olan şehirler arasında yer alıyor. Son 3 yıldır yaşanan terör olaylarının turizmi baltaladığı Mardin’de, 2017 yılına ise umutla başlandı. Kente gelen turist kafileleri turizm sektörünün yüzünü güldürdü. Mardin Turizm ve Otelciler Derneği’nden (MARTOD) alınan verilere göre otel doluluk oranları hafta sonları yüzde 95 seviyelerine ulaştı. Bu rakam hafta içi ise yüzde 50 doluluk oranlarıyla memnun etti. Öte yandan sektörde 2017 yılında turist rekoru kırılması yönünde beklentiler hakim. En son 2013 yılında 800 bin turisti gören Mardin’de, bu yıl içinde 1 milyonun üzerinde turist bekleniyor.

Hak ettiğimiz noktalara geldik

     Mardin’in turizmde hak ettiği yerlere dönmeye başladığını anlatan Mardin Vali/ Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “İlimizde turizm sektöründe olumlu gelişmeler yaşanıyor. Hedefimiz  Mardinimizin her yıl milyonlarca turisti ağırlamasıdır” dedi.

     Yaman, Mardin’in güzellikleri hak ettiğine vurgu yaparken, “Kentimiz tarihi, kültürü, dillerin ve dinlerin kenti olma özelliğinin yanı sıra kardeşliği ile örnek bir şehirdir. Şehir olma özelliğinin bozulmadığı kentimiz asırlarca ayakta durmakta ve tarihin tüm izlerini taşımaktadır. Buram buram geçmiş kokan şehrimiz turistlerin de ilgi odağı haline gelmiştir. Öyle ki özellikle kültür turizmi açısından cennet olan Mardin yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Maalesef son 3 yılda yaşanan elim olaylar turizm sektörünü bitirme noktasına getirmişti” diye konuştu.

Tüm imkanları seferber ettik

     Olumsuzlukları aşmak adına tüm imkanları seferber ettiklerine değinen Yaman, kentte değişen havanın turizme nefes aldırdığını ifade etti.

   Vali   Yaman şunları söyledi: “Devletimizin ve hükümetimizin çalışmaları neticesinde ilimiz eski günlerine döndü. En son 2013 yılında 800 bin turisti ağırlayan Mardin, maalesef son yıllarda terörün etkisiyle eski günlerini arayan bir döneme girmişti. Şimdi ise aldığımız son rakamlar ilimizin turizminin geleceğinin ne kadar güzel olacağının ipuçlarını verdi. Sezonun yeni açılmasına rağmen otel doluluk oranları yüzde 95 civarında oldu. Hafta içi ise bu rakam  yüzde 50 oranına ulaştı. Biz istatistiklerin daha da artması adına elimizi taşın altına koyduk. Bu yıl çalışmalarımızla 1 milyonun üzerinde turist bekliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için Valiliğimiz ve Belediyemiz tüm imkanlarıyla çalışacak”

Otel kapatılan Mardin’den Otel Açılan Mardin’e

     Mardin’deki ışığın kentte üst üste otellerin açılmasına vesile olduğunu aktaran  Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD ) Başkanı Özgür Azad Güngör ise, “İlimiz ölü toprağı üzerinden atmıştır. Özellikle Valimiz Sayın Mustafa Yaman önderliğinde Belediyemizin  ve Valiliğimizin yaptığı etkinlikler algıların değişmesine katkı sağlamıştır. Ayrıca barış ve huzurun sağlanması turizmin tıkalı olan damarının açılmasına neden olmuştur. İlimiz artık otellerin kapandığı değil, otellerin açıldığı bir şehir olmuştur. Turizmin sağladığı katkıyla ekonomik ve istihdama yönelim umut verici gelişmeler de yaşanmıştır. Biz ilimizde gelecek açısından çok umutluyuz”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00