MARDİN`DEN TEDAVİ İÇİN İSTANBUL`A GİDECEK EŞEKLER YOLA ÇIKTI

Mardin Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik örnek çalışmalarına devam ediyor. Sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalarla çevre illere de örnek olan Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı hayvan barınağı v

Mardin 6.03.2018 09:37:28 0
MARDİN`DEN TEDAVİ İÇİN İSTANBUL`A GİDECEK EŞEKLER YOLA ÇIKTI

Mardin Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik örnek çalışmalarına devam ediyor. Sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalarla çevre illere de örnek olan Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi, sokak hayvanlarının umudu oldu. Kaza sonucu merkeze gelen Umut, Arap ve sahiplenmesi yapılan Boncuk adlı eşeklerin, tedavi edilecekleri İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne yaklaşık 30 saatlik yolculuğu başladı.

 

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, “Yaptığı çalışmalarla örnek belediyeciliğe imza atan Büyükşehir Belediyesi, hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi alanında da örnek çalışmalar yapıyor”

 

Yaman, “Şehrimizde ki her canlı bizim için önemli. Özellikle sokakta yaşayan ve sahibi olamayan hayvanları daha çok önemsiyoruz. Bundan dolayı atıl durumda aldığımız hayvan barınağını belediye olarak geliştirerek modern bir yer yaptık. Aldığımız son teknolojiler ile barınağımızı sokak hayvanları için bir rehabilitasyon merkezi haline getirdik. Mesai arkadaşlarımın özverili çalışmalarıyla kısa sürede çevre illerden buraya sokak hayvanlarını kabul ettik.” dedi.  

 

İstanbul’a tedavi için gönderilen eşeklerin yaşadığı süreç hakkında bilgi veren hayvan barınağı yetkilileri ise, “Daha önce İstanbul’a gönderdiğimiz hayvanlarımızı takip ediyoruz. Bu eşeklerimizi gönderdikten sonra iyi bir tedavi süreci bekliyoruz. Rehabilitasyon merkezi olarak bize bütün çevre illerinden hayvanlar geliyor. Kedi ve köpek gibi hayvanları son teknoloji ile tedavi ediyoruz. Umut, Arap ve sahiplenmesi yapılan Boncuk adlı eşekleri İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne gönderiyoruz. Hayvanlarımız yollarda 3 saatte bir dinlenmek zorunda. 25-30 saatlik bir yolculuktan sonra İstanbul’da olacak.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00