MARDİN`DEN TRABZON`A TANITIM ATAĞI

Kızıltepe Belediyesi Kardeş Belediyesi olan Ortahisar Belediyesi ile birlikte Bulgur Festivali düzenledi.

Mardin 28.10.2018 12:12:31 0
MARDİN`DEN TRABZON`A TANITIM  ATAĞI

Kızıltepe Belediyesi Kardeş Belediyesi olan Ortahisar Belediyesi ile birlikte Bulgur Festivali düzenledi.

 

 “Biriz, Beraberiz, Kardeşiz” sloganıyla Ortahisar 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı'nda (Meydan Parkı) düzenlenen Bulgur Festivali, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Festivalde Mardin yöresine ve Trabzon'a ait halk oyunları gösterileri, düzenlendi.

 

   Festival’de etli bulgur pilavı, şehriyeli bulgur, mercimek köftesi, yoğurt çorbası, nohutlu bulgur, sebzeli bulgur pilavı, kısır ve mercimek çorbası gibi 8 çeşitten oluşan yemek ikram edildi. Kızıltepe Milli Eğitim Öğretmenler Korosu, Ayten Cansız ve Sinan Yılmaz'ın konseri vatandaşları coşturdu. Katılımcılar bir yandan halay çekti, bir yandan horon tepti. Ayrıca Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuar’ı bünyesinde bulunan mazruna gösteri ekibi ve Trabzon yöresine ait çeşitli halk oyunlarından oluşan renkli gösteriler sunuldu. Renkli görüntülere sahne olan festival vatandaşlardan tam not aldı.

 

  Daha önce Trabzon'da kaymakamlık yaptığını belirten Kızıltepe ilçe Kaymakamı ve Belediye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer: " Biliyorum ki Trabzonluların kalbi de gönlü de sımsıcak. Bizleri güzel misafirperverlikleri ile ağırlıyorlar. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Böyle organizasyonların yıllarca sürmesini dilerim. Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç'e çok teşekkür ediyorum. Mardin'den sizlere kucak dolusu selam getirdim. Sayın Valimiz Mustafa Yaman'ın selamlarını iletiyorum." dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-TRABZON


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88