MARDİN`DEN UMREYE GİDECEKLERE SEMİNER VERİLEREK AŞI YAPILDI

Mardin İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla çeşitli turlarda kutsal topraklara Mardin`den gidecek umrecilere yönelik eğitim semineri icra edildi.

Mardin 10.01.2018 12:39:27 0
MARDİN`DEN UMREYE GİDECEKLERE SEMİNER VERİLEREK AŞI  YAPILDI

Mardin İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı  organizasyonuyla çeşitli turlarda kutsal topraklara Mardin'den gidecek umrecilere  yönelik eğitim semineri icra edildi.

 

Mardin il Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen eğitim semineri, Mardin İl Müftüsü İsmail ÇİÇEK, Kafile Başkanı Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Zübeyir ASLAN ile grup görevlileri tarafından verildi.

 

Mardin İl Müftüsü  İsmail ÇİÇEK yaptığı konuşmada, “Umre ibadeti meşakkatlerle dolu bir yolculuktur. Bu zorluklara karşı sabretmek gerekir. Hiç kimseyi davranışından dolayı kınamayın, kimseyi hakir görerek üzmeyin. Tevbe edin, helallik isteyin, ancak sadece yakın akrabalarınızdan değil hakkını-hukukunu çiğnediğinizi düşündüğünüz herkesten helallik isteyin. Herkesin derdi farklıdır. Bu yüzden herkesin Allah’tan isteyecekleri de farklıdır. Dua etmek için sadece hocanın ağzına bakmayın. Bu müstesna zaman dilimini kendiniz için, Müslümanlar için dua etmeniz, bol bol tavaf yapmanız ve ibadetle geçirmeniz, yolculuğun ruhuna en uygun davranış olacaktır.” dedi. 

 

Eğitim semineri programı sonunda ise umrecilere sağlık görevlileri tarafından menengit aşısı yaptırıldı.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00