MARDİN`E ÇOK KATLI OTOPARK MÜJDESİ

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman Mardin`de otopark sıkıntısını minimuma indirmek için çalışmaların sürdüğünü anlatırken, ?İlimizin turizmde önemli bir yeri olan Tarihi Mardin?de katlı otopark çalışmamıza start verdik? dedi.

Mardin 17.08.2017 14:45:51 0
MARDİN`E ÇOK KATLI OTOPARK MÜJDESİ

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman Mardin'de otopark sıkıntısını minimuma indirmek için çalışmaların sürdüğünü anlatırken, “İlimizin turizmde önemli bir yeri olan Tarihi Mardin’de katlı otopark çalışmamıza start verdik” dedi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi kentin sıkıntılarını bilen bir yapıda çalışmalarına yön veriyor. Arta araç sayısı ve park sıkıntısını yok etmek isteyen Belediye, Eski Mardin’de otopark çalışmasına başladı. Bu konuda ilk kazma ise vuruldu. Toplamda 1000 araç kapasiteli otopark çok katlı olacak. 60 bin metrekare alanda hizmet vermesi planlanan otopark Tarihi Mardin’in turizm açısından da gelişmesine  de katkı sağlayacak.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Amacımız ilimizin araç trafiğinin rahatlaması ve Tarihi Mardin’in daha da güzelleşmesidir” şeklinde konuştu. Bu nedenle bölgede çalışmaların başladığını dile getiren Yaman, “Kentimizin en önemli noktalarından birisi şüphesiz Tarihi Mardin’dir. Burası her yıl yüzbinlerce turistin akın ettiği ve her yıl popülaritesi daha da artan bir bölgedir. Biz burada gelen ziyaretçilerimizin daha rahat bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirmelerini istiyoruz. Bu nedenle projelerimizi çizdik. Bölgede özellikle araçların park etmeleri konusunda sıkıntılar vardı. Biz bu nedenle Diyarbakır Kapı bölgesinde katlı otopark çalışmasına başladık. Vatandaşlarımız çalışma bittikten sonra araçlarını buraya park ederek rahatça turistik gezilerini yapabilecekler” ifadesini kullandı.

 

Kent genelinde var olan park sıkıntısını bitirmek için de projelerin hazır olduğunu altını çizen Yaman, “İlimizde trafik ve parklar konusunda ciddi bir çalışma içindeyiz. Yolarda tıkanan damarlarımızı açmak için devam eden çalışmaların yanında vatandaşlarımızın park imkanını sağlayacak projelerimiz de yoldadır. Hemşehrilerimizin bu konuda beklentilerini kısa sürede karşılayacağız” şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00