MARDİN`E TIP FAKÜLTESİ AÇILMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Mardin`de Tıp Fakültesi Açılması için Dünyanın en önemli imza kampanya sitelerinden biri olarak bilinen Change.org`da bir imza kampanyası başlatıldı.``

10.12.2015 14:56:48 0
MARDİN`E TIP FAKÜLTESİ AÇILMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Mardin'de Tıp Fakültesi Açılması için imza kampanya sitelerinden biri olarak bilinen Change.org'da bir imza kampanyası başlatıldı.

Adana İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevini Yürüten Uzman Dr.Nurettin Özdener tarafından,Dünyanın en önemli imza kampanya sitelerinden biri olarak bilinen Change.org'da bir imza kampanyası başlatıldı.

 'Mardin'e Tıp Fakültesi Gerekli, İstiyoruz.' başlıklı kapmanya Uzman Dr.Nureddin Özdener adlı kullanıcı tarafından açıldı.

Türkçe  olarak yazılan kampanya metninde şu ifadeler yer aldı: 'Mardin dünya kenti olmaya aday, 800 000 e yaklaşan nüfusuyla Güneydoğumuzun misafir odası konumunda bir şehridir. En yakın 3. basamak sağlık kuruluşu şehir içi trafiğini de eklediyimizde, 1.2 saat mesafede Diyarbakırdadır. Mardin'in doğusundaki Şıranak'ı da eklediğimizde Şırnak için bu mesafe 1.5 saat daha fazla olmaktadır. Her gün onlarca hastanın sevki gerek Dicle Üniversitesine gerekse Numune Eğitim Araştırma Hastanesine 112 kanalıyla yapılmakta, çok ciddi zaman kaybı yaratmakta özellikle, tarvamalar, yanıklar,  kalp krizi ve beyin kanaması geçiren hastalar yolda kaybedilebilmektedir. Ayrıca hergün gerek bazı branşların sağlık raporları ve ileri tetkikler, muayene, öğretim üyesi konsültasyonu, için yüzlerce kişi kendi imkanlarıyla Diyarbakır'daki 3. Basamak  Polikliniklere başvurmaktadır.  Mardin'de yan dal uzmanlık dallarının olmayışı kişileri başka kentlere gitmeye zorunlu kılmaktadır.  Tıp fakültesinin varlığı şehrin sosyal ve ekonomik yapısına da oldukça olmulu katkı sağlayacaktır. Eğitim ve meslek seçimi olarak  bakıldığında Artuklu Kaymakamlığının yaptırdığı bir ankette Mardinli gençlerin 1. ve 2. tercihleri genellikle Tıp Fakültesidir. Beyin göçünün önüne geçecektir. Atropoloji, sosyoloji, sanat tarihi, tarih  alanında Mardinli öğretim üyesi sayısı parmakla sayılırken, Tıp alanında akademisyen sayısı çok fazladır.  Bunların en tanınmış örneği, Nobel sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar' dır.   Mardin bir dünya kenti olup Suriye ile en uzun kara sınırı olan kentimizdir. Irak ile Şırnak/Habur ikara bağlantısı mevcuttur. Sağlık Bakanlığımızın Sağlık Turizmi Vizyonu açısında Mardin'de fırsatlar vardır.  Daha sayacak onlarca gerekçe olabilir. 12 yıla yakın Mardin2in çeşitli yer ve pozisyonlarında hekimlik yapan bir Cerrahpaşa mezunu doktor olarak  Diyarbakır yolunda Ambulans'ta hasta kaybetmekten daha acı  birşey olamaz. artık bu maküs talihe dur deme zamanı gelmiş te geçmiştir. Desteklerinize veilgilerinize teşekkürler. VARLIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.  Hep birlikte bu değişimi sağlayalım. ''denildi.

Kampanyaya 'https://www.change.org/p/y%C3%BCksek-%C3%B6%C4%9Fretim-kurulu-bakanlar-kurulu-artuklu-%C3%BCniversitesi-rekt%C3%B6rl%C3%BC%C4%9F%C3%BC-mardin-stk-sa%C4%9Fl%C4%B1k-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-mardin-e-t%C4%B1p-fak%C3%BCltesi-gerekli-istiyoruz?recruiter=395339347&utm_source=share_petition&utm_medium=copylinklinkinden ulaşabilirsiniz.


29.7° / 20.1°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64