MARDİN ECZACI ODASINDAN ÇOK ÖNEMLİ KORONA VİRÜS AÇIKLAMASI

Mardin Eczacı Odası Yönetim Kurulu tarafından Maske ve Dezenfektanlara yönelik çok önemli açıklamalarda bulunuldu.

Mardin 19.03.2020 15:50:54 0
MARDİN ECZACI ODASINDAN ÇOK ÖNEMLİ KORONA VİRÜS AÇIKLAMASI

Mardin Eczacı Odası Yönetim Kurulu tarafından Maske ve Dezenfektanlara yönelik çok önemli açıklamalarda bulunuldu.

 

Mardin Eczacı Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı abasın açıklaması şöyle;

 

''Sağlık çalışanlarının, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ‘Pandemi’ ilan edilen koronavirüsle (COVID-19) mücadelesi devam ederken, eczacılar olarak birinci basamak sağlık hizmeti mensupları olma sorumluluğu ve bilinciyle hareket etmekteyiz.

 

COVID-19 vakaları olmaya başladıktan sonra maalesef maske ve dezenfektan gibi ürünlerde temin sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Bizler de yaklaşık 2 aydır söz konusu ürünleri temin etmekte zorluklar yaşamaktayız. Ayrıca yüksek fiyatlar istenmeye başlanmıştır. 11 Mart 2020 tarihinde ülkemizde görülen ilk vaka ile birlikte bu durum daha da zorlu bir süreç haline gelmiştir. Maalesef daha önce piyasada hiç var olmayan, güvenilirliği meçhul merdiven altı ürünler satmaya çalışan satıcılar da türemiştir.

 

Değerli Basın Mensupları; eczacılarımız, bir yandan oluşan aşırı talep karşısında hasta sağlığı açısından sorun teşkil etmeyecek güvenilir malzemeleri hastalarına sunabilmek için olağanüstü çaba sarf ederken, bir yandan da ürün temininde aşırı bir fiyat artışıyla boğuşmak zorunda kalmaktadır.

 

Ancak üzülerek belirtmek isteriz ki; bazı medya organlarında ve sosyal medya hesaplarında yaşanan fiyat artışlarıyla ilgili eczacılarımızın hedef gösterildiğine şahit olmaktayız. Tüm halkımıza yaşanan fiyat artışlarının sebebinin eczacılar olmadığını belirtmek isteriz. Halk sağlığının, 7 gün 24 saat hizmet veren eczacılar için en önemli öncelik olmaya devam ettiğinin bilinmesini isteriz.

 

Bu krizi fırsata çevirmeye çalışan ve merdiven altı ürünler üreterek halk sağlığını tehlikeye atan asıl sorumluların yetkiler tarafından tespit edilmesi yönündeki talebimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz.

 

Değerli Basın Mensupları, Türk Eczacıları Birliği de maske ve dezenfektan sıkıntısının giderilmesi hususunda büyük çaba sarf etmektedir. Bu doğrultuda; maske ve etanolün Türk Eczacıları Birliği iştiraki olan EGAŞ tarafından da en kısa sürede eczanelere ulaştırma çalışmaları bulunmakta, yine Türk Eczacıları Birliği’nin bir diğer iştiraki olan Novagenix, el dezenfeksiyonu için antiseptik üretimi konusunda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na başvurusunu tamamlamış durumdadır.

 

Değerli Basın Mensupları, eczacılar ettikleri yeminin gereğini her zaman yapar ve hiçbir eczacı krizi fırsata çevirmez, böyle önemli bir sağlık krizini asla! Bu krizden ülke olarak en az hasar ve kayıpla çıkmak için bulaşma riskinin en yüksek olduğu sağlık kuruluşlarında olmalarına rağmen, vatandaşın sağlığını kendi sağlığından da önemli görüp 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam ettiğimizi vurgulamak isteriz.

 

Bu vesile ile sizin aracılığınızla tüm vatandaşlarımıza belirtmek isteriz ki; Sağlık Bakanlığı, doktorlar, eczacılar ve tüm sağlık çalışanları sağlığınız için çalışmaktadır. Yaptıkları tüm uyarıların dikkate alınması ve açıklanan tedbirlere uyulması bu krizden en az hasarla çıkılmasında büyük önem arz edecektir.

 

Panik yapmamaya, bilimsel temeli olmayan söylentilere inanmamaya, doğru ve tam bilgi için sağlık otoritesini, sağlık meslek örgütlerini takip etmeye çağırıyoruz.

 

Virüsle ilgili son bilgileri, bilgilendirme broşürleri ve videolarını, halkın yanı sıra eczacıların neler yapması gerekenleri Türk Eczacıları Birliği’nin sitesinde yayınlıyoruz. Detaylı bilgi için https://www.teb.org.tr/content/156/KORONAVIRUS adresini kullanabilirsiniz.

 

Sağlık Bakanlığının konu ile ilgili tüm açıklamalarını ise https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/bulasici-hastaliklar/2019-n-cov.html adresinden takip edebilirsiniz.

 

Ülkemize Covid-19 mücadelesinde başarılar diliyor ve halkımıza sağlık temenni ediyoruz.''Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00