MARDİN ESNAFI KAN AĞLIYOR!

Bölgede yaşanan çatışmalar ve artan terör olayları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan ve adeta kan ağlayan Mardin esnafı, bir bir kepenk kapatmaya devam ediyor.

Mardin 8.09.2016 09:14:51 0
MARDİN ESNAFI KAN AĞLIYOR!

Bölgede yaşanan çatışmalar ve artan terör olayları nedeniyle   büyük sıkıntılar yaşayan ve adeta kan ağlayan Mardin esnafı, bir bir kepenk kapatmaya devam ediyor.

 

Mardin Esnafı işlerin durma noktasına geldiğini belirterek Hükümet'ti  acil olarak, Esnafa sahip çıkmaya çağırdı.

 

Artuklu Haber Mardin temsilcisi Memet Gökbalık Kamerası ile Dolaştığı Mardin Çarşılarında Esnafının umutsuzluğuna,Çaresizliğine tanık oldu.

 

Yıllardır Mardin'de Esnaflık yaptığını belirten Hıdır Ölçenoğlu,Siftah etmeden,dükkanını kapatan esnafın çokluğundan şikayet ederek,Bayram günleri olmasına rağmen ,Esnafın siftah etmeden dükanlarını kapattığını belirten Ölçenoğlu,Pazar günü Başbkan Binali Yıldırım ve 15 Bakan tarafından Diyarbakır ilinde yapılan çıkartma ile  Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine özel ekonomi paketi, farklı alanlarda özel teşvikler getiren tasarı için de çok geç kalmış ama olumlu diyerek görüşünü açıklayarak,Hükümet'in geç kalmadan Mardin Esnafına destek vermesini istiyor.

 

Mardin'in ünlü Kanun Sanatçısı ve Demirci Esnaflarından Abdulkadir Gökbalık'ta Mardin'de yaşam sönmeye başladı.Eski günleri ararken,Bugünleri kaybediyoruz.Mardin merkezinde ve bir çok ilçede Terör olayları yokken bazı Basının,Mardin bölgesine zarar verecek şekilde yayın yapmasının sonucunda çok Mağdur edilen Mardin İlinin,Turizm'de  büyük darbe aldığını ve sokakların bomboş kaldığını belirterek,Mardin'in güvenli bir yer olmasına rağmen Basın ve Medya organlerinin yanlış  haberleri sonucunda Turizmin ağır darbe aldığını belirterek,Mardin esnafının can cekişmekte olduğunu ifade etti.

 

Mardin'de 1.cadde esnaflarının çoğu ,1.cadde'nin tek yönlü trafiğe çevrilmesinin   işlerine büyük sekte vurduğunu belirterek,Mardin Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu ve 1.Cadde esnafına büyük Darbe vuran Tek yönlü Trafik uygulamasının bir an önce yürürlükten kaldırılmasını istediler.

 

MARTOD Başkanı Özgür Gürgör'de Artuklu Haber'e yaptığı açıklamada Mardin Turizminin ve Bölgenin çok zor günler geçrdiğini,Birçok turizmcinin,Otelleri kapatmak ve işçi çıkartmak zorunda kaldığını belirterek ,Hükümet'in   ekonomik desteğine acil ihtiyaç olduğunu ifade etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:MEMET GÖKBALIK


Anahtar Kelimeler: MARDİN ESNAFI KAN AĞLIYOR!
42° / 27.9°
  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79