Mardin Etkinliklerin ve Programların Başkenti Oldu

Mardin özlediği günlerine geri dönüyor. Şehirde sağlanan huzurun akabinde Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi?nin düzenlediği etkinlikler kenti cazibe merkezi haline getiriyor.

Mardin 8.05.2018 15:46:44 0
Mardin Etkinliklerin ve Programların Başkenti Oldu

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili . Mustafa Yaman şehrin festivaller ve etkinlikleri şehri haline geldiğini kaydederken, “Son yıllarda sağlanan huzur ve yapılan programlar Mardin’in hak ettiği yerlere gelmesine katkı sağlıyor” dedi.

 

Mardin özlediği günlerine geri dönüyor. Şehirde sağlanan huzurun akabinde Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler kenti cazibe merkezi haline getiriyor. Öyle ki ulusal ve uluslararası programların merkezi haline gelen Mardin, günden güne ziyaretçi sayısını arttırıyor. Mardin’de son zamanlarda gerçekleştirilen Mezopotamya Bisiklet Yarışması, Uluslararası Uçurtma Festivali, PTT Türkiye Kadınlar Basketbol Kupası, Mardin Bienali, Mardin 3. Ulusal Foto Maraton  ve Serbest Koşu ve Parkur Dünya Şampiyonası gibi etkinlikler de şehrin dünya tarafından daha iyi bilinmesine imkan veriyor. Bunun yanında ilde düzenlenen konser ve sanat etkinlikleri de şehre olumlu hava katıyor.

 

 

“İlimiz her yönüyle beğenilen ve cazibe merkezi haline gelen bir şehir oldu” diye konuşan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Mardin artık zor günlerini geride bırakarak hak ettiği konuma gelen bir şehir olmuştur. İlimizde terörün bıraktığı olumsuz hava hükümetimiz ve devletimizin etkin mücadelesiyle sona erdirilmiş ve akabinde yapılan çalışmalar ile artık bahar rüzgarları esmeye başlamıştır. Biz şehrimizin daha da iyi yerlere gelmesi adına durmaksızın etkinlikler düzenlemekte, kadim şehrimizi bu vesileyle daha da cazip kılmaktayız. Yaptığımız çalışmalar ise meyvelerini vermektedir” ifadesini kullandı.

 

 

 

Mardin’de kısa sürede birçok ulusal ve uluslararası etkinliği yaptıklarını vurgulayan Yaman, “Bizlere tevdi edilen yerel yönetim görevinin akabinde Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin hak ettiği hizmetleri sunduk. Hemşehrilerimizin özlediği ve beklediği çalışmaların yanında turizmin daha da canlanması ve etkin bir tanıtım için ilimizde programların ve yarışmaların yapılması için uğraş verdik. Netice itibariyle yaptığımız çalışmaların geri dönüşleri güzel oldu. Misafirhaneler ile birlikte yaklaşık 10 bin olan oda sayımız aylar öncesinden dolmuş ve birkaç ay sonrasına dahi yer kalmamıştır. Biz bu tür çalışmalar ile Mardin’e kazandırmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71