Tarih: 29.03.2017 09:52
MARDİN GIDA ANALİZ LABORATUVARI PROJESİ MUTABAKAT METNİ İMZALANDI
Kızıltepe Ticaret Borsası, Dicle Kalkınma Ajansın Güdümlü Proje Desteği kapsamında Dicle Kalkınma Ajansı ile işbirliği çerçevesinde geliştirilen “Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesinin Mutabakat toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda projenin ön mutabakat metni Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Kızıltepe Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nezir Yıldız tarafından imzalandı.
Dicle Kalkınma Ajansın Ana Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıya, Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Kızıltepe Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nezir Yıldız’ın yanı sıra, proje paydaşları olan Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Salih Sancar, Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı M. Şerif Öter, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Aslan, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Abdullah Ensari, Kızıltepe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi İbrahim Özel, Kızıltepe Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Sedat Ayyıldız ve Mardin Bulgur İmalatçıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faysal Sun katıldı.
“Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” Kızıltepe Ticaret Borsası’nın “Yeni Hizmet Binası ile Modern Ticaret Borsası Altyapısının Kurulması Projesi” ile entegre bir şekilde uygulanması öngörülmektedir. Ajansımız bu projenin güdümlü proje olarak ele alınmasında gerekli koordinasyonu sağlayacak olup proje başvurusunun başarılı bulunması halinde 75 oranında destek sağlayacaktır. Projenin güdümlü proje desteği kapsamındaki Ajans bütçesi 2 milyon TL olup, projesinin uygulama çıktılarına göre bu miktar revize edilecektir. Kızıltepe Ticaret Borsası da projenin uygulanabilmesi için yeni hizmet binası yapacaktır. Modern olarak inşa edilecek binada akredite olmuş tam teşekküllü bir laboratuvar, müzayede salonu, elektronik satış sistemi ile çiftçi eğitimine yönelik eğitim salonu ve konferans salonu bulunacaktır.
Mardin’de üretilerek ihraç edilen tarımsal ürünlerin ilde gıda analizine yönelik bir laboratuvar altyapısı bulunmadığından analiz için Mersin’e gönderiliyordu. İhraç edilen bu ürünlerin tahlil kontrol aşamalarında yaşanan sorunlar nedeniyle bazen yirmi dört saatte sonuç alınamıyordu. Bu süre sanayi için çok uzun bir süre olduğundan bu durumda ciddi bekleme kayıpları oluyordu. Mardin’de kurulacak olan gıda analiz ve tahlil laboratuvarı ile ihracatın önündeki en önemli engellerden biri ortadan kaldırılmış olacaktır.
“Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” mutabakat toplantısına katılan tüm paydaşlar karşılıklı olarak fikirlerini beyan edip bilgi alışverişinde bulundular. Tüm katılımcılar, imzalanan ön mutabakat metni için hayırlı olsun dileklerinde bulunduktan sonra toplantı sona erdi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —