MARDİN GENÇLİK MERKEZi TURNUVADA 3. OLDU

"Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası" Ankara?da Hatay ile Kilis takımları arasında yapılan final maçının ardından Bakanlık konferans salonunda düzenlenen kupa töreniyle son buldu.Mardin Gençlik Merkezi aynı turnuvada 3 oldu.

Mardin 22.12.2016 21:21:56 0
MARDİN GENÇLİK MERKEZi TURNUVADA 3. OLDU

 "Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası" Ankara’da Hatay ile Kilis takımları arasında yapılan final maçının ardından Bakanlık konferans salonunda düzenlenen kupa töreniyle son buldu.Mardin Gençlik Merkezi aynı turnuvada 3 oldu.

 

Suriyeli gençlerin toplumsal entegrasyon sürecinin spor aktiviteleriyle artırılmasının hedeflendiği Gençlik ve Spor Bakanlığı, Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliğiyle düzenlenen "Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası" Ankara’da Hatay ile Kilis takımları arasında yapılan final maçının ardından Bakanlık konferans salonunda düzenlenen kupa töreniyle son buldu.


Gençlerin ulusal ve uluslararası alanda futbol oynayan profesyonel futbol kulüpleri tarafından keşfedilebilmelerine de olanak sağlandığı proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan, 16 ilin Gençlik Merkezleriyle irtibata geçilerek yürütüldü. Yaklaşık 4 aydır profesyonel antrenörlerin gözetiminde 9 Türk ve 9 Suriyeli futbolcudan oluşturdukları takımlarda antrenmanlarına devam eden gençler, proje sayesinde bir araya gelerek farklı kültürleri yakından tanıma fırsatına da sahip oldu.


Mardin'den de 9'u Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası Türk, 9'u Suriyelilerden oluşan futbol takımının katılım sağladığı turnuvada Mardin takımı turnuvada 3.ncü olurken turnuvanın final maçında karşı karşıya gelen Hatay ile Kilis takımları arasında oynan maçı Hatay takımı 3-0 kazanarak turnuvanın şampiyonu olmayı başardı.


Turnuvada Mardin’e şampiyonluğu getirmek için büyük gayret gösteren futbolculara teşekkür eden Mardin Gençlik Merkezi Müdürü Yusuf Dağ, “Turnuvanın amacı Suriyeli ve Türk gençlerin sosyal uyumuna katkı sunması, Türk ile Suriyeli gençlerin kaynaşması ve ortak bir kültür devam ettirmekti. Barış ve kardeşlik çatısı altında bir hayat yaşamak için bu proje çok önemliydi. Turnuvanın kazananı kardeşlik oldu. Turnuvada Mardin’e şampiyonluğu getirmek için büyük gayret gösteren tüm gençlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00