MARDİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNDEN ``SU VE SAĞLIK`` SEMİNERİ

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi tarafından 29.10.2016 tarihinde ?Su ve Sağlık? temasıyla seminer düzenlendi.

31.10.2016 12:00:31 0
MARDİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNDEN  ``SU VE SAĞLIK`` SEMİNERİ

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi tarafından 29.10.2016 tarihinde  “Su ve Sağlık” temasıyla seminer düzenlendi.

 

“Su” sahip olduğumuz en önemli doğal kaynaklardan birisi, belki de en önemlisi. Yaşam için vazgeçilmez. Yeryüzünün 3/4’ü sularla kaplı. İnsan vücudunun ise yaklaşık %70’i su. Su insan vücudunun  işleyişinde var. Suyu içiyoruz, suyla ve suyun içinde yetişenleri yiyoruz. Vücudumuz suyun içinde de olabiliyor denizlerde, havuzlarda. Şifa da arıyoruz kaplıcalarda.

İşte tüm bu nedenlerle suyu etkileyen her şey insanı da, insan sağlığını da etkiliyor.Artan nüfus, kentleşme, sanayileşme ve tarımsal faaliyetler bir yandan su kaynaklarında azalmaya, diğer yandan kirlenmeye neden oluyor. İklim değişikliğinin etkileri de su kaynaklarında azalmaya neden olabiliyor.

 

Suyun önemi ve hayatımızdaki öneminin bir kez daha irdelenmesi amacıyla Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi tarafından 29.10.2016 tarihinde  “Su ve Sağlık” temasıyla seminer düzenlendi.

 

Mardin Halk sağlığı müdürlüğü tarafından düzenlenen  Seminerde konuşmacı olarak Dicle Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali CEYLAN ,Mardin  İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet DERVİŞ, Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Saffet YAVUZ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tema Vakfı, Mardin Tabip Odası, Artuklu Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu, Kent Konseyi temsilcilerinin yanı sıra Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları katıldı.

 

Seminerde Suyun İnsan Hayatındaki önemi, Suyun Çevresel etkileri, Su kaynaklarının durumu, Sağlıklı suyun temini Yeraltı ve yüzeyel suların korunması, suyun insan yaşamına kattığı her türlü değerin sürdürülebilmesi için tüm kamu ve özel kurum/ kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları vb. çok paydaşla sağlık sorumluluğu çerçevesinde hareket etmelerinin önemi gibi konular ele alınmış ve suyun sağlık yönleri detaylı olarak ele alındı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:MEMET GÖKBALIK


31.9° / 20.1°
  • BIST 100

    10400,50%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21