MARDİN HALKI ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

Mardin ili Dargeçit ilçesinde 03.09.2015 günü saat:06.55 sıralarında hain bir pusu sonucunda BTÖ mensuplarınca daha önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 polis memuru Mardinli vatandaşlarında katıldığı törende duala

Mardin 4.09.2015 00:50:06 0
MARDİN HALKI ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

Mardin ili   Dargeçit ilçesinde 03.09.2015 günü saat:06.55 sıralarında hain bir pusu sonucunda  BTÖ mensuplarınca daha önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 polis memuru Mardinli vatandaşlarında katıldığı törende dualarla son yolculuklarına  uğurlandı.

 Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK, Vali Ömer Faruk Koçak, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz, 70. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Salih Kırhan, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz,  Adalet Komisyonu Başkanı Bülent Koç, Vali Yardımcılarımız Ali İkram Tuna, Bahattin Çelik, Tolga Kamil ERSÖZ, Aziz Onur Aydın, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İl Emniyet Müdürü Lütfullah  Uğur Pekcan, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran,  şehit polislerin aileleri, emniyet personeli, sivil parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum ve kuruluş yöneticileri ve çok sayıda mardinli vatandaş katıldı.

                Saygı duruşu ve şehitlerimizin öz geçmişlerinin okunması ile başlayan törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan konuşmasında; ‘’Bugün sabah 06.55 sıralarında ilimiz Dargeçit ilçesinde bir okul inşaatında meydana gelen yangın ihbarı üzerine, Dargeçit İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Emniyet Amirimiz İbrahim Halil Aksoy, polis memurlarımız Akif Hatunoğlu, Mehmet Hüseyin Balta ve Ahmet Akalın shortland tipi zırhlı araç ile olay yerine seyir halinde iken, Bahçebaşı Mahallesi Barış Anıtı civarına yerleştirilen mayının infilak ettirilmesi sonucu şehit olmuştur.

Bir okul yakmıştı hainler, yanan ülkenin geleceğiydi. Duramadı İbrahim Amir, ekibi çağırdı, olay yerine geçerken yakaladı onları hain pusu, 4 memleket sevdalısı yürüdüler Rab’ lerine.

Hainler şunu bilin, sırada çok memleket sevdalısı var, şehadet şerbetini su gibi içecek. Ama tarih sizin gibi hainleri değil, kahramanları yazdı ve yazacak. Bu memleket atalarımızın kanıyla kazanıldı ve bize kaldı, bizim kanlarımızla da gelecek nesillerimize kalacak.

Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, olmayacağız. Terörden medet uman zihniyet aziz milletimizin sağduyusu, soğukkanlılığı ve devletimizin kararlılığı ile hüsrana uğramaya mahkûm kalacak ve kendi karanlıklarında eriyip gidecektir. Bizlere bu acıyı yaşatanlar, bilsinler ki bunun bedelini çok ağır biçimde ödeyecekler.

Bu acılı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli katılımcılara ve şehitlerimize rahmet dileyen herkese teşkilatım adına teşekkür ediyorum.

Bir kez daha aziz şehitlerimizin naaşı önünde saygıyla eğilirken, kendilerine Allahtan rahmet, kederli ailelerine, akrabalarına ve teşkilat mensuplarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Başımız sağolsun.’’ dedi.

İl Emniyet Müdürümüzün konuşmasının ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un ettiği dua ile son bulan törenin ardından meslektaşlarınca omuzlara alınan şehitlerimizin naaşları vatandaşlarında yoğun katılımı ile oluşturulan kortej eşliğinde Karayolları Kavşağına kadar getirilip, defnedilmek için gönderileceği memleketlerine yola çıkmak üzere havalimanına götürüldü. Bakan  Fikri Işık, Vali Koçak ve beraberindeki heyet aziz şehitlerimizin ailelerine uçağa binene kadar eşlik edip onları uğurladı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00