MARDİN HAVAALANI KONUSUNDA KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU

Mardinli Siyaset Adamı,Araştırmacı Gazeteci ve Hacı Fehim Adak`ın Yeğeni Doğan Bekin,Mardin Hava Limanı Konusunda Haber Sitemize yazılı açıklama gönderdi.

Mardin 22.02.2016 09:20:11 0
MARDİN HAVAALANI KONUSUNDA KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU

Mardinli Siyaset Adamı,Araştırmacı Gazeteci ve Hacı Fehim Adak'ın Yeğeni Doğan Bekin,Mardin Hava Limanı Konusunda Haber Sitemize yazılı açıklama gönderdi.

Doğan Bekin Tarfından yayınlanmak üzere Gönderilen yazılı Kamuoyu açıklaması şöyle:

 

''Mardin Nafia Müdürü, Diyarbakır DSİ Bölge Müdürü görevleri sırasında Mardin ve Güneydoğu’ya önemli hizmetler yapan ve MSP, RP dönemlerinde de bakan olarak bu hizmetlerini Türkiye sathına taşıyan ve taraflı, tarafsız herkes tarafından “hizmet adamı”, “dürüstlük timsali” olarak bilinen dayımız Hacı Fehim Adak’ın vefatı nedeniyle acımızı paylaşan, cenaze törenimize katılan, taziyemize katılarak acımızı paylaşan, telefonla bizlere başsağlığı dileyen ve sosyal medya üzerinden taziye mesajlarını bildiren, dualarını esirgemeyen siz tüm dost, akraba ve yakınlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 Bu vesileyle önemli bir konuyu da siz değerli sevenleriyle paylaşmayı uygun görüyoruz:
 Hacı Fehim Adak’ın vefatından sonra, Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş Bey’e Mardin Havaalanı’nın Fehim Adak Havaalanı olarak değiştirilmesi hususunu kendilerine ilettik. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmalar başlatılmıştır.
 Bu arada, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile de benzer konuyu konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanı, Fehim Adak’ın adının Türkiye’de önemli bir baraja verilmesi hususunda ölümünden önce karar verdiklerini ifade ettiler Bizler, Fehim Adak adının Mardin ile özdeşleşmiş olduğunu ve adının Mardin Havaalanı’na verilmesinin daha uygun olacağı konusundaki fikrimizi ilettik. Bu konuyla ilgili tensiplerini ifade ettiler. Konuyla ilgili fikir birliğine varılmış olup, daha sonra Ankara eski Milletvekili Sayın Hasan Hüseyin Ceylan Bey de, Cumhurbaşkanını arayarak, Mardin Havaalanı’na verilecek olan Fehim Adak Havaalanı’na “Hacı’ lakabının eklenmesinin daha uygun olabileceğini ve ilgili havaalanının “Hacı Fehim Adak Havaalanı” olarak tescil edilmesi konusundaki arzularını dile getirmişlerdir.
 Hacı Fehim Adak’ı sevenlere ve tüm Mardinli hemşerilerimize arz ederiz.
 Saygılarımızla
 Doğan Bekin''

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07