MARDİN İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

AK Parti Mardin İl Başkanlığı ?Muhtarlarla Buluşma Ve İstişare Toplantısında? Artuklu İlçe muhtarlarıyla bir araya geldi.

Mardin 7.10.2016 20:24:11 0
  MARDİN İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

AK Parti Mardin İl Başkanlığı ‘Muhtarlarla Buluşma Ve İstişare Toplantısı’nda’ Artuklu İlçe muhtarlarıyla bir araya geldi.

AK Parti Mardin İl Başkanlığı gündemi değerlendirmek ve özellikle bölgemizi ilgilendiren kalkınma paketinin içeriğine ilişkin konuları istişare etmek amacıyla Artuklu İlçe muhtarlarıyla bir araya geldi.

 Bölgeyi daha iyi bilen, sorunları tespit edip çözümü noktasında daha hassas davranan muhtarlarımızla daha fazla bira araya gelmeyi arzuladıklarını dile getiren AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “İnşallah önümüzdeki süreçte sizlerle daha sık bir araya gelerek Mardin ve bölgemiz adına daha nelerin yapılabileceğini konuşacağız. Sizler kendi mahalleleriniz nezdinde Mardin’den yükümlüsünüz. Bizler de aynı şekilde bu sorumlulukları taşıyoruz. Sorumlu kişilerin bir araya gelip memleketin sorunlarını masaya yatırması, kendi tabanın sıkıntılarını masaya yatırması ve bu arada da yapılması gerekenler konusunda bir noktaya gelinmeye çalışılması bizler için çok olumlu olacaktır. Değerli muhtarlarımız en son bir araya geldiğimizden bu yana Mardin ve Türkiye’de çok şey değişti. Bu değişikliklerin iki büyük kırılma noktası var. Birincisi 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Hepimiz büyük bir ihanet şebekesiyle karşı karşıya kaldık. Bu darbe girişimi halkımızın ve sizlerin yoğun bir tepkisi ve karşı duruşu sayesinde darbecilerin planladığı gibi değil, Allahın ve halkın istediği gibi sonuçlandı. Fetö terör örgütünün başını çektiği iç ve dış hainlerin beraber organize ettikleri bu girişim halkımızın dik duruşu sayesinde bir gecede bertaraf edildi.

Bu darbe girişiminde 240 vatandaşımız şehit edildiğini belirten İl Başkanı Dündar, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Bizlere 240 cana mal olan bu darbe girişimi, birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde etkin rol oynadı. Bir halkın dünyaya emsal olacak şekilde vatan düşmanlarına karşı nasıl dik duruş sergilediğini gösterdi. Bir halkın silahsız bir şekilde Allah’tan aldıkları iman gücüyle silahlara, tanklara ve uçaklara karşı nasıl direndiğini gösterdi”.

HALK 27 GÜN BOYUNCA ALANLARDAYDI

Dündar, “Halkımız demokrasi nöbetlerinde 27 gün boyunca bıkmadan usanmadan alanları doldurdu. Halkın bu şekilde organizesiz ve plan yapılmadan 27 gün boyunca vatanına sahip çıkması dünyada eşine rastlanamayacak derecede önemlidir. Vatandaşımız bu caddelerin, bu sokakların, bu güzel yurdumuzun kendilerinin bir parçası olarak sahip çıktılar.  Özellikle siz muhtarların orda olması insanlara ayrı bir güven verdi. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘lider taşın arkasına saklanırsa millet de dağın arkasına saklanır’. Duyarlılığınızdan dolayı siz muhtarlara ayrıca teşekkür ediyorum. Unutulmaması gereken bir nokta da 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız”.

TERÖR SALDIRILARI ARTIRDI

Dündar, “İkinci kırılma nokta da bölgemizde terör olaylarının artmasıdır. Fetö darbe girişiminin hemen ardından PKK terörü saldırılarını sivil, asker ve polis ayırımı yapmaksızın artırdı. Bölgemizin karışıklıktan kurtulmaması, demokrasinin işleyişine set çekmek ve Mardin’de sandık iradesinin özgür bir şekilde ortaya konmasını engellemek için bu örgütün yapmış olduğu saldırıları hepiniz görüyorsunuz. Bir muhtar olarak yapılan bu saldırıların birinci şahitleri sizlersiniz. Belki de en büyük baskıyı sizler yaşadınız”.

 Demokrasi ve siyasi otoritenin sandıklara atılan oylarla geldiğini dile getiren Dündar, “Sandıklara atılan oylarda da, o seçmenin özgür iradesiyle oyunu kullanması temel esastır.  Baskılarla, zorla blok oy kullandırtmakla ve sadece bir siyasi partinin bu bölgede hâkim kılınması için hem terör örgütünün, hem de dış güçlerin ortak çalışması bizlerce kabul edilebilecek bir durum değildir. AK Parti iktidarlarının yapmış oldukları hizmetleri ve bu halka yapılabilecek tüm icraatları engellemeye güçleri yetmeyecektir”.

KİM HANGİ PARTİYE OY VERİRSE VERSİN SAYGIYLA KARŞILIYORUZ

“Biz vatandaşlarımızın oy renginin kendisini bağladığını düşünüyoruz. Kim oyunu hangi partiye verirse versin kesinlikle saygıyla karşılıyoruz. Çünkü insanın kendi vicdani kararıdır. Her şeye rağmen siyasetin demokratik bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Her şeye rağmen silah tehdidiyle siyaset yapılmasını istemiyoruz. Ve yine her şeye rağmen hangi görüşte ve fikirde olursa olsun herkesin seçimde o sandıktan demokratik bir şekilde oy isteme hakkının olduğuna inanıyoruz. Bizler herkesin hür iradesiyle oy kullanabilmesi için elimizden gelen her çabayı sarfedeceğiz. Sizlerde muhtarlar olarak sarfedin”.

DÖRT BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI

“Hepinizin bildiği gibi dört ilçemize kayyum atanmıştır. Bunun sebebi seçilmiş kişilerin kendisine verilen yetkiyi halka değil de başka grupların lehinde kullanmasından kaynaklanan atamalardır. Ve bu belediyeler halkın kendilerine verdiği oylarla seçildiler ve bu oyları halka ‘kan, gözyaşı ve çukur’ siyasetiyle geri gönderdiler.  Bu nedenle bu dört belediye ve genelde 28 belediyeye devlet tarafından kayyum atandı. Şu anda bu belediyeleri kaymakamlar vasıtasıyla devlet yönetiyor. Bu süreçte kayyum atanan belediyelerimizin hizmetlerinin halka yönelik olmasını temenni ediyorum. Bizlerde o ilçelerdeki muhtarların fikirlerini de ele alarak bu konudaki görüşlerimizi kaymakamlara bildirdik.

Muhtarlık makamı tarafsız bir makamdır. Ancak muhtarın taraf olması gereken taraf halktır. Muhtar kendi seçmenine yönelik her türlü saldırıya karşı dik durmak zorundadır. Muhtar Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi devletine karşıda sorumludur”.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00