Mardin İl Müftülüğü Hilal Gözetleme Ekibi Mardin Kalesine Çıktı

Mardin?in en yüksek yeri olan ve hilalin en güzel gözetlenebileceği bir mekân olması sebebiyle Zilhicce Hilalini gözetlemek için Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek başkanlığında Mardin Müftülüğü Hilal Gözetleme ekibi Mardin Kalesine çıktı.

Mardin 7.08.2019 15:12:10 0
Mardin İl Müftülüğü Hilal Gözetleme Ekibi Mardin Kalesine Çıktı

 

Mardin’in en yüksek yeri olan ve hilalin en güzel gözetlenebileceği bir mekân olması sebebiyle Zilhicce Hilalini gözetlemek için Mardin  İl Müftüsü İsmail Çiçek başkanlığında Mardin Müftülüğü Hilal Gözetleme ekibi Mardin Kalesine çıktı. 

 

Zilhice Hilalini gözetlemek üzere Mardin Kalesine çıkan Mardin İl Müftülüğü Hilal Gözetleme Ekibi buradanZilhice Hilalini gözeteleyerek Hilal Gözlem Çalışmasını   2, 3 ve 4 Ağustos günlerine kadar sürdürecek.

 

Zilhicce’nin dokuzuncu günü, Kurban Bayramı arefesidir. Peygamberimiz hiçbir gecede bu gecede olduğu kadar çok sayıda kulun cehennemden azat edilmediğini müjdelemekte şeytanın ise hiçbir zaman, arefe günü görüldüğünden daha küçük, daha hakir, daha zelil ve daha öfkeli görülmediğini belirtmektedir. 


Ayrıca, “arefe günü tutulacak orucun önceki ve sonraki senenin günahlarına kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum.” buyurarak Allah’ın rahmetinin indiği bu bayrama hazırlık gününde oruç tutulmasını teşvik etmektedir. Fakat bu teşvik hac farizasını ifa etmekte olan hacılar için değildir. Hatta Peygamber Efendimiz, sıcaktan ve hac ibadetinin meşakkatlerinden dolayı hacıların halsiz kalıp hastalanabileceklerini düşünerek bu günde oruç tutmamalarını daha uygun bulmuştur. Kendisi de hac yaparken arefe günü oruç tutmamıştır.


Arefe gününden sonra Kurban Bayramı başlar ki, Peygamber Efendimiz Allah katında günlerin en değerlisinin Kurban Bayramının ilk günü, sonra ikinci günü olduğunu ve bu günlerin Allah tarafından ümmet-i Muhammed’e bayram kılındığını haber vermektedir. Allah’ın kutlu elçisi, bu günleri Müslümanların bayramı olması dolayısıyla (oruç değil) yeme-içme ve Allah’ı zikretme günleri olarak nitelemiş, Hz. Âişe de, onun (sav) bu günlerde oruç tuttuğunu hiç görmediğini söylemiştir.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00