MARDİN İL MÜFTÜLÜĞÜNCE UMREYE GİDECEKLERE SEMİNER VERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Servisli 25 Günlük 5. Tur ile kutsal topraklara gidecek umrecilere Mardin İl Müftülüğü Konferans Salonunda eğitim semineri verildi.

Mardin 27.10.2019 12:33:23 0
MARDİN İL MÜFTÜLÜĞÜNCE UMREYE GİDECEKLERE SEMİNER VERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı  organizasyonuyla Servisli 25 Günlük 5. Tur ile kutsal topraklara gidecek umrecilere Mardin  İl Müftülüğü Konferans Salonunda eğitim semineri verildi.

 

Umrecilere Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Zübeyir Aslan, İl Vaizleri Ayşe Çiçek ve Deniz Seçilmiş ile grup görevlileri tarafından Mardin İl Müftülüğü Konferans Salonunda eğitim semineri verildi.

 

Mardin İl Müftüsü Çiçek yaptığı konuşmada “Daha buradayken hısım akrabalarınızdan helallik isteyin. Hatta hakkını-hukukunu çiğnediğinizi düşündüğünüz herkesten helallik isteyin. Umre ibadeti meşakkatlerle dolu bir yolculuktur. Bu zorluklara karşı sabretmek gerekir. Bunun yanında kutsal topraklarda çeşit çeşit insan ve kültürle tanışacaksınız. Hiç kimseyi davranışından, örfünden, âdetinden dolayı kınamayın. Kimseyi hakir görerek üzmeyin. Umrede bulunduğunuz süre zarfında kendinize, eş-dostlarınıza bol bol dua edin. Dua etmek için sadece hocanın ağzına bakmayın. Herkesin derdi farklıdır. Bu yüzden herkesin Allah’tan isteyecekleri de farklıdır. Dolayısıyla bu müstesna ama kısıtlı zaman dilimini ibadetle geçirmeniz, tavaf ve say yapmanız, hem kendiniz hem de Müslümanlar için dua etmeniz yolculuğun ruhuna en uygun davranış olacaktır” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJAnsı-mardin


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87