MARDİN İL MÜFTÜSÜ COŞKUN;``KREDİ KARTI İLE KURBAN KESİLEBİLİR``

Mardin İl Müftüsü Dıursun Ali Coşkun Artuklu Haber Mardin Temsilcisi Memet Gökbalık`ın sorusuna verdiği yanıtta Kredi kartı ile satın alınan kurbanın kesilbileceğini açıkladı.

Mardin 5.09.2016 18:59:54 0
MARDİN İL MÜFTÜSÜ COŞKUN;``KREDİ KARTI İLE KURBAN KESİLEBİLİR``

Mardin İl Müftüsü Dıursun  Ali Coşkun Artuklu Haber Mardin Temsilcisi Memet Gökbalık'ın sorusuna verdiği yanıtta Kredi kartı ile satın alınan kurbanın kesilebileceğini açıkladı.

Kurban bayramı yaklaşırken, kurum ve kuruluşların kredi kartıyla vekaleten kurban kesmesi ilahiyatçıları ikiye böldü. Ancak diyanet kredi kartıyla kurban kesimi konusunda son noktayı koydu, "Kredi kartı ile kurban kesimi caizdir" dedi.

Kurban bayramı yaklaşırken, "kredi kartıyla kurban kesilir mi?' tartışması da yeniden gündeme geldi.Mardin İl Müftsüs Dursun Ali Coşkun'a Kredi Kartı ile satın alınan Kurban'ın kesilmesi caiz mi sorusuna yanıt veren Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Şu Yanıtı verdi:

''Evet kesebilir.Çok sorulan sorulardan biridir Mardin Mahalli basın vasıtasıyla,duyuruyoruz.Evet Kredi kartı ile kesilebilir.Normal bir alışveriştir neticede bu iş kurban boyutu değil,Alış veriş boyutudur.Kredi kartı ile kurban bedeilini yatırabilir.

Borçlu kimse,Eğer  gerçekten ciddi bir şekilde  borcu var,Fakir geçimini sağlayacak kadar bir malı yoksa kurban kesmeyebilir.''Açıklamasını yaptı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:MEMET GÖKBALIK


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35