MARDİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN BERBERLERE HİJYEN DESTEĞİ

Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Saffet Yavuz, Mardin`de bulunan kuaför ve berberlere hijyen desteğinde bulunacak.

7.05.2020 14:32:15 0
MARDİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN BERBERLERE HİJYEN DESTEĞİ

Mardin  İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Saffet Yavuz, Mardin'de bulunan kuaför ve berberlere hijyen desteğinde bulunacak.

 

Coronaviürs nedeniyle getirilen kısıtlamaların bir kısmı kaldırılırken, kuaförler ve berberlerin 11 Mayıs itibari ile faaliyete geçebilecekleri açıklandı.

 

 Mardin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı  İbrahim Pordugan ,İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Saffet Yavuz'u makamında ziyaret ederek,11 Mayıs Pazartesi günü  faaliyete geçecek olan işletmelere hijyen desteği talebinde bulundu.  Başkan Pordugan Mardin'de faaliyet gösteren  işletmelere dağıltılmak üzere,  Maske ve dezenfektan talebinde bulundu.

 

Mardin  İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Saffet Yavuz , “11 Mayıs’ta berberler ve kuaförler faaliyete başlıyorlar. Biz sağlık müdürlüğü olarak ihityaçları olan maske, eldiven ve dezenfktanı ilk etepta bir kereye mahsus hediye ediyoruz. Berber ve kuaför arkadaşlarımız bundan sonraki hizmetlerinde pandemi kurallarına uyarak hizmet yapacaklardır. Berberler ve kuaföreler odası başkanı İbrahim Pordugan bey  bey tüm işletmeleri temsilen sağolsun geldiler ve  İmkanlarımız  ölçüsünde ilçelerde bulunan işletmelerede iletme konusunda görüşmemiz oldu..”dedi.

 

 

Mardin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İbrahim Pordugan ise “Kapalı olduğumuz süre zarfında sürekli üyelerimizle bu dönemi nasıl atlatabilirz, hijyen ve sosyala mesafeyi nasıl koruruz, nasıl hareket etmeliyiz diye irtibat halindeyidk. Pazartesi günü temiz, hijjenik ve sosyal mesafeyi koruyarak işlerimize başlayacağız. Başta sayın Valimiz Mustafa YAMAN olmak üzere  sağlık müdürümüz Sayın Yavuz'un  bize verdiği destekten ötürü de çok teşşekür ederim”dedi.

 

Mardin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İbrahim Pordugan Artuklu Haber İnternet Gazetesine yaptığı açıklamada İşletmelerin dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini Pazartesi Gününden itibaren Bakanlıkça belirlenen kurallara uygun bir biçimde hizmet vermeye başlayacaklarını ifade etti.

 

İçişleri Bakanlığı Tarafından yayınlanan Genelgeye göre uygulama şöyle olacak;

 

1)    Bu iş yerleri saat 09.00-21.00 saatleri arasında faaliyet yürütebilecektir.

 

2)    Bu iş yerlerinde müşterilere randevu sistemiyle hizmet sunumu esas olacaktır.

 

3)    Bu iş yerleri aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edemeyecek, muhakkak bir koltuk dolu bir koltuk boş olacak şekilde hizmet verebileceklerdir. 

 

4)    Randevularda kayma yada hizmette gecikme olabileceği hususu göz önüne alınarak işyeri içinde en fazla bir müşterinin beklemesine müsaade edilecektir. 

 

5)    Belirlenen kriterler dışında iş yeri içine müşteri kabul edilmeyecektir. Ancak hava şartlarına göre randevusuz gelen müşteriler iş yeri dışında ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmek, maske takmak şartı ile bekleyebileceklerdir. Bu iş yerleri içine  hizmet alan ve bekleyen olmak üzere içeri kabul edecekleri maksimum müşteri sayısını işyerinin giriş kısmına herkes tarafından görünebilecek şekilde asacaklardır.   

6)    İşyerinde çalışanlar muhakkak surette maske kullanacaktır. Müşteriler ise işlem süresince maske kullanacak ancak yapılacak işlemin özelliğine göre maskeyi çıkarabileceklerdir.

 

7)    Müşteriye yönelik işleme başlamadan önce mutlaka müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile zeminin temizliği/dezenfeksiyonu malzemelerle yapılacak, her işlem sonrasında bu temizlik işleminin tekrarlanması sağlanacaktır.

 

8)    Müşteriye yönelik işleme başlanmadan önce çalışanlar müşterinin görebileceği şekilde ellerini dezenfekte edecekler yada her müşteri için ayrı olmak üzere steril eldiven kullanacaklardır. Eldiven kullanılacak ise eldiven değişikliğinin yapıldığı müşteriye gösterilecektir.

 

9)    Müşteriye hizmet sunulması esnasında kullanılan tüm malzemeler hizmet sunumuna başlamadan önce temizlik, dezenfeksiyon/sterilizasyon işlemi uygulanacaktır. Bu işlem her müşteri için tekrarlanacaktır.

 

10)    Saç kesimi, yıkama, boyama vb. hizmetler esnasında kullanılan havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzemeler olacak, ya da her müşteri için ayrı malzeme olması (kişiye özel havlu, önlük vb.) sağlanacaktır. Hizmet alan müşteri için kullanılan malzemeler gerekli sterilizasyon sağlanmadan kesinlikle başka müşteride kullanılmayacaktır. İsterlerse kendi kişisel havlu, tarak vb. malzemelerini yanlarında getirebilecekleri hususu randevu aşamasında müşterilere bildirilecektir.

 

11)    Berberlerde jilet/ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek, ancak sakal traşı makine ile kısaltılma şeklinde yapılabilecektir.

 

12)    Bayan kuaförleri ve güzellik merkezlerinde, cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici süreliğine verilmeyecek, bunların dışındaki faaliyetlere devam edilebilecektir.

 

13)    Saç kesimi esnasında yüz ve baş bölgesinde kalan kesilmiş saçların ve kullanılan araç ve gerecin geçici süreliğine temizlenmesi için kullanılan ‘Ense Fırçası’nın kullanımı, (anılan malzemenin dezenfekte edilmesinde yaşanan sıkıntılar ve çok fazla yere/yüzeye temas etmesi nedeniyle) geçici süreliğine durdurulacaktır. 

 

14) Bu işyerlerinde yiyecek ve içecek ikramında bulunulmasına geçici sürekliğine izin verilmeyecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00