MARDİN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DERVİŞ`TEN KINAMA

Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Saffet Yavuz, Sağlık müdürlüğü binası önünde yaptıkları basın açıklaması ile Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi?nde görevli Göğüs Cerrahisi Op. Dr. Kamil Furtun?un bir hasta yakını tar

Mardin 3.06.2015 08:28:41 0
MARDİN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DERVİŞ`TEN KINAMA

Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Saffet Yavuz, Sağlık müdürlüğü binası önünde yaptıkları basın açıklaması ile  Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Op. Dr. Kamil Furtun’un bir hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto ettiler.

Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş konuşmasında; Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için  Sağlık Bakanlığı öncülüğünde "sevgi en iyi ilaçtır", "şifa veren ele vefa" gibi saygıyı öne çıkaran kampanayalar uyguladık, güvenlik tedbirlerini artırdık, fiziki mekanlar ile ilgili düzeltmeleri yaptık, geliştirmeye devam ediyoruz. Beyaz kod uygulaması, hukuki yardım, cezaların artırılması gibi tedbirler aldık, ancak halen hedefi sadece hastalara yardım etmek olan sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, uygunsuz muamele ve şiddet uygulanmasını tüm toplum olarak elbirliği ile ortadan kaldırmalıyız. Bu nedenle kamuoyunun farkındalığını artırmak üzere 1 Haziran 2015 pazartesi günü saat 09:00-09:15 arasında acil durumlar dışında sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerde sağlık yöneticilerimiz ve sağlık çalışanlarımızın birlikte olacağı etkinlikler çerçevesinde bugün burada toplandık.

Başkalarının hayatlarını kurtarmak ve sancılarını dindirmekten başka  uğraşı olmayan sağlık çalışanlarımız büyük bir fedakarlık içinde çalışıyorlar. Zaman zaman sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmaları kabul edilemez.

Başta Samsunda hasta yakını tarafından öldürülen Dr.Kamil Furtun olmak üzere tüm sağlık şehitlerini rahmetle anıyor ve faillerini şiddetle kınıyoruz.

Dilerim bu tür çirkin ve anlamsız şiddet bir daha tekrarlanmaz. Tüm sağlık çalışanlarının başı sağ olsun''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34