Tarih: 05.08.2019 12:59

MARDİN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN ``KURBAN`` UYARISI

Facebook Twitter Linked-in

Mardin   İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kurban Bayramına  az süre  kala vatandaşların  Kurban alırken Dikkat etmeleri gereken kuralları  hatırlatarak kurbanlık sevkiyatı ve işleyişi ile ilgili vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu

 

 

.Mardin   İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

 

''Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle İlimizde "Kurban Hizmetleri Komisyonu" toplanmış, kurban satış ve kurban kesim yerlerini belirlemiştir. Ülkemiz genelinde kurban satış yerlerine hayvan girişleri, Kurban Bayramı'na 15 gün kala başlayacaktır. Gerek vatandaşlarımızın sağlığı gerekse hayvan sağlığı açısından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak satış ve kesim noktalarında denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.

       Tarım ve Orman Bakanlığımızca, "HaySag" isimli mobil uygulama hizmete girmiş olup, vatandaşlarımız kurbanlık hayvanlarının tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerini bu uygulamadan sorgulayabilecektir.

        Bakanlığımızca hazırlanan "Kurban Rehberi" kitapçıklarını halkımızla, üreticilerimizle ve yetiştiricilerimizle paylaşmak adına ekte sunulmuştur. Vatandaşlarımız bu rehberde, kurbanlık hayvanları seçerken, keserken,  kesim sonrası nelere dikkat etmeleri gibi pek çok konularda bilgi sahibi olabilecektir.

        Vatandaşlarımız kurbanlık hayvanlar ile ilgili her türlü bilgi için İl /İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizi ziyaret edebilirler.


Kurbanlık Hayvan Alırken ve Kurban Kesilirken Dikkat Edilecek Hususlar;

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —