MARDİN İLİ GENELİNDE KURBAN BAYRAMI SÜRESİNCE TRAFİK DENETLEMELERİ DEVAM EDECEK

Mardin Valisi Mustafa Yaman Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında Mardin i ili Genelinde Trafik denetlemelerinin sürdürüldüğünü açıkladı.

Mardin 14.08.2019 09:04:32 0
MARDİN İLİ GENELİNDE KURBAN BAYRAMI SÜRESİNCE  TRAFİK DENETLEMELERİ  DEVAM EDECEK

Mardin Valisi Mustafa Yaman Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında Mardin i ili Genelinde  Trafik denetlemelerinin sürdürüldüğünü açıkladı.

 

Denetlemeler sırasında İçişleri Bakanlığı  tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan "Hayatı Korumak İçin Kemerin Ses Getirsin" kampanyası başta olmak üzere yıl içerisinde trafik güvenliği bilincini artırmak amacıyla başlatılan kampanyaların sürücülere, yolculara ve çocuklara tanıtımı yapıldı.


 
Vali Mustafa Yaman’a denetlemeler sırasında İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı da uygulama noktası denetimi sırasında  yer aldı.

 

 

Uygulama noktalarında durdurulan sürücülere, ehliyet kemeri takmaları, hız kurallarına dikkat etmeleri, araçla seyir halindeyken cep telefonu kullanmamaları ve uzun süreli araç kullanımından kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunan Vali Hasan Şıldak, motosikletli sürücülere ayrıca kask takmaları konusunda uyarıda bulundu.

Sürücüler ve yolculara  bayramlarını kutlayan ValiYaman uygulama noktasında görevli personele de iyi görevler dileyerek bayramlarını kutladı.
 

Bütün vatandaşlara ve sürücülere kazasız bir bayram tatili temennisinde bulunan Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun bütün illerimize göndermiş olduğu talimatlar çerçevesinde trafikteki farkındalığı ve bilinçlendirmeyi artırmak adına insanlarımıza, sürücülerimize yönelik pek çok sürücümüzle görüştük, burada amacımız kazaların azaltılması, insan hatasından, sürücü hatasından kaynaklı kazaların en aza indirilmesiydi. Gerek aşırı hız, gerek emniyet kemeri kullanımı, sürüş esnasında cep telefonundan uzak durulması, motosiklet türü araçlarda kesinlikle kask kullanılması, 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganıyla yürütülen kampanyanın da gençlerimizde ve yeni nesilde farkındalık oluşturması amacıyla bu çalışmalar sürdürülüyor dedi.
 

Bayram tatili süresince ilde trafik ve asayiş tedbirlerinin en üst seviyede alındığını vurgulayan Mardin Valisi Mustafa Yaman  , Trafikte tavizsiz ve denetlemeye yönelik en iyi şekilde vatandaşlarımızın yanında olacağız. Vatandaşlarımızdan da üst seviyede duyarlılık bekliyoruz. Artık Türkiye'miz modern, her alanda atılımlar yapan ve trafik sorununu aşmaya muktedir olan bir bilinç seviyesine eriştiğini düşünüyoruz. Ancak bunun için topyekün bir mücadelenin devam ettirilmesi gerekiyor. İlimiz genelinde emniyet sorumluluk alanında  Trafik Görevlilerimiz   trafik akışı olan güzergahlarda teyakkuz halinde olacak" diye konuştu.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88