MARDİN`İN GURURU DEKİNSAN GRUP`A BAŞARI ÖDÜLÜNÜ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY VERDİ

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Ankara`da sahiplerini buldu.Mardin`in Gururu olan ve Dünyanın sayılı yurtdışı Müteahhitlik firması DEKİNSAN Grup adına ödülü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`ın elinden Yönetim Kurulu başkanı Kenan Köse

Mardin 26.12.2019 17:13:42 0
 MARDİN`İN GURURU  DEKİNSAN GRUP`A BAŞARI ÖDÜLÜNÜ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY VERDİ

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Ankara'da sahiplerini buldu.Türkiye'nin ve Mardin'in Gururu olan,Dünyanın sayılı yurtdışı Müteahhitlik firmalarından  DEKİNSAN Grup adına ödülü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın elinden Yönetim Kurulu başkanı Kenan Kösen ile Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Kösen,Levent Kösen ve Arda Keleşoğlu aldı.

 Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve takım elbise

İstikrarlı yaklaşımı ile sektörde maraton koşucusu olduğunu iddaa eden Dekinsan grup inşaat A.Ş  2018 yılı ENR TOP 250  listelerindeki yerini  16 basamak daha yükselterek dünya sıralamasında 148.sıraya çıkmıştı TÜRKİYE den listeye girebilen 44 türk firmasının yer aldığı listede  DEKİNSAN grup inşaat  A.Ş ,bu listede 19.sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

 

Mardinli iş insanları Kenan Kösen ile Hasan Keleşoğlu'nu  kurucu ortakları olduğu ve başarıları ile Türkiye'nin ve Mardin'in yüzakı olan DEKİNSAN GRUP A.Ş yurt dışında yakaladığı büyük başarı ile Ülke Ekonomisine ve istihdamına da önemli katkı sağlıyor.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Uluslararası müteahhitlik pazarının son üç yılda toplam yüzde 14 oranında gerileme gösterdiği konjonktürde, Türk müteahhitlik firmalarının yurtdışında gösterdiği performans arttı“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde, 44 firma ile yer alan  Türkiye, bu sayı ile Çin’in ardından ikinci sırada yer almayı başarmıştı..Mardinli İnşaat Firması DEKİNSAN Grup ise  44 Türk firmasının yeraldığı listede  19.sırada yer alarak önemli bir başarı yakaladı.

 

Türkiye Müteahhitler Birliği   tarafından,ENR'nin TOP 250 Listesine giren Türk Müteahhitlik  firmalarının başarılarını ödüllendirmek amacıyla, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla Ankara'da Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni düzenlendi. 

 

Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yurt dıışı  seyehati doalayısıyla katılamadğı toplantıya ,Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen törende listeye giren müteahhitlere başarı plaketleri verildi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, takım elbise

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk müteahhitlerinin bölgedeki her türlü gelişme ve belirsizliğe rağmen güçlerini halen koruyor olmalarının takdire şayan olduğunu belirtti. Libya'da yaklaşık 35 milyar dolarlık bir projenin tamamlanmış olduğunu hatırlatan Oktay, 'Son aşamada 10 milyar dolarlık proje potansiyeline ulaşmış olmamız ''Bizim oralarda ne işimiz var?'' diyenlere en güzel cevaptır. Suriye, Libya, Irak ve dünyanın farklı coğrafyalarındaysak yıkmaya değil yapmaya gidiyoruz' dedi.

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerinin Orta Asya'nın steplerinden Sahra-Altı Afrika'nın çöllerine tam 126 farklı ülkede çalıştığını belirterek, '48 yıllık serüvende, 2019 yılı Kasım ayı sonu itibariyle, firmalarımızın yurtdışında üstlendiği yaklaşık 10 bin projenin toplam tutarı 394,8 milyar dolara ulaştı. Şu an itibariyle arkadaşlarımız 399 milyar doların yakalandığını söylüyorlar. Yılın bitmesine 6 gün var. 400 milyar dolar bu yıl yakalanacak' dedi.

 

Türk müteahhitlerin ilk yurtdışı pazarı olan Libya'daki iç karışıklığın, sektöre büyük zararlar verdiğini anlatan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye ile Libya arasında başlatılmış olumlu diyalogdan memnuniyet duyduklarını vurguladı. Ayrıca Yenigün, 'Mevzuat değişikliği ve maliyetleri düşürücü bazı tedbirlerin alınması ile yurtdışında 100 bin Türk işgücü istihdamını hedefliyoruz' diye konuştu.

 

Türkiye, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde bu yıl da dünya ikincisi olmayı başardı. Türkiye, tüm dünyada referans olarak kabul edilen ENR Dergisi tarafından firmaların bir önceki yıl ülkeleri dışında gerçekleştirdikleri projelerden elde ettikleri ciro esas alınarak hazırlanan listede, 44 firmayla zirvede Çin'in ardındaki yerini korudu. 

 

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, inşaat sektörünün uluslararası başarısını kutlamak üzere Ankara'da düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, büyükelçiler, bürokratlar ile sivil toplum ve özel sektör temsilcileri katıldı. Törende 53 Türk müteahhitlik firmasının listede yer aldığı son üç yılın ödülleri verildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ

 

 

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00