``MARDİN`İN İNCİLERİ``FOTOĞRAF SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Mardin?de terör olayları dolayısıyla yaşanan iç göçte mağdur olan aileler ve şehit aileleri yararına renkli gözlü çocuğun fotoğraflarından oluşan ?Mardin`in İncileri? adlı fotoğraf sergisine ilgi yoğun oldu.

Mardin 17.05.2016 08:55:24 0
``MARDİN`İN İNCİLERİ``FOTOĞRAF SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Mardin’de terör olayları dolayısıyla yaşanan iç göçte mağdur olan aileler ve şehit aileleri yararına renkli gözlü çocuğun fotoğraflarından oluşan “Mardin'in İncileri” adlı fotoğraf sergisine ilgi yoğun oldu.

Mardin merkez ve kırsalda üç ay boyunca 400 renkli gözlü çocuğun fotoğraflarını çeken fotoğraf sanatçıları Muhammet Işık ve Vehap Erdoğan’ın yaptıkları seçim sonucunda 22 çocuğun fotoğrafını görücüye çıkardı.
Mardin Emniyet Müdürlüğü ve TRT Haber’in katkılarıyla terör mağduru e şehit aileleri yararına Mardin Dara Anfi Tiyatro alanında gerçekleştirilen serginin açılışına Mardin Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve fotoğrafları sergilenen çocuklar katıldı.
Mardin'in en güzel gözlerini çektiklerini dile getiren Muhammet Işık, “Yaklaşık 90 gün boyunca Mardin'de girmediğimiz sokak gezmediğimiz köy kalmadı. Çektiğimiz her çocuğun gözünde farklı anlam yüklüydü. Çok güzel bir çalışmaya imza attığımızı düşünüyorum. Sergi günü fotoğraflarını çektiğimiz çocuklara fotoğraflarını hediye edeceğiz. Gelirin Şehit ve Mağdur ailelere gitmesi de bizi vicdanen rahatlatıyor” dedi.
Vehap Erdoğan ise milletçe zor bir dönemden geçildiğini belirterek, “Bölgemizde maalesef sıkıntılar var ve bu sıkıntılardan dolayı mağdur olan aileler var. Bizlerde Mardin'de ekmek yediğimiz için Mardin'in bizim üzerimizde hakkı var diye düşünüyoruz. Bunun için böyle hayırlı bir işe kalkıştık. Umarım çok aileyi sevindiririz. Bu zor dönemde bizlere destek olan Yürekli iş adamlarımızı takdir ediyorum. Dara Anfi Tiyatro alanındaki sergimize herkesi davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Geliri iç göçten dolayı mağdur olan ailelere ve şehit ailelerine bağışlanacak sergiye Mardinli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
 
 
ARTUKLU HABER AJANAI-MARDİN

23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88