MARDİN`İN TARİHİ ``HASAN AYAR ÇARŞISI`` RESTORE ETTİRİLDİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı?nın (DİKA) finansal desteğiyle yürütülen ?Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon Projesi? Kapsamında Mardin`in tarihi çarşılarından biri olan H

Mardin 3.02.2019 15:20:37 0
MARDİN`İN TARİHİ ``HASAN AYAR ÇARŞISI`` RESTORE ETTİRİLDİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve  Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) finansal desteğiyle yürütülen “Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon  Projesi” Kapsamında Mardin'in tarihi çarşılarından biri olan Hasan Ayar Çarşısı restore edilerek hizmete açıldı.

 

 Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kentte bulunan tarihi çarşılar, tarihi dokuya uygun restore edilerek turizme kazandırılıyor.Peoje kapsamında Mardin'in tarihi çarşılarından biri olan Hasan Ayar Çarşısının restorasyon çalışması tamamalanarak hizmete açıldı.

 

Mardin Valisi ve Mardin  Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman DİKA tarafından ekip çalışması yapılarak ilin gelişmesi ve yatırımın önünün açılması için büyük emek sarf edildiğini söyledi. Yaman, "Şimdi sanayi bakanlığımızın bünyesinde olan ajanslarımız ve başkanlık idaresi aynı şekilde çalışmalara destek veriyor. Destekler ile büyükşehir belediyelerimize ve ilçe belediyelerimize bundan sonra da yatırımlar devam edecek. Mardin'i sadece Mardinliler için değil bölge için ülkemiz için bütün dünyada merak edenler için yaşanabilir iyi bir şehir, olması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04