MARDİN`İN YILIN HEKİMLERİ ÖDÜLLERİNİ BAKAN DEMİRCAN`IN ELİNDEN ALDI.

Sağlık Bakanlığı`nn düzenlediği 14 Mart Tıp Bayrami Programına Mardin`den Yılın Hekimleri olarak katılan Mardin Devlet Hastanesinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Emin AYAĞ ve Ömerli İlçesinde çalışan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Zülküf ŞAHİN

14.03.2018 19:56:31 0
MARDİN`İN  YILIN  HEKİMLERİ ÖDÜLLERİNİ BAKAN DEMİRCAN`IN ELİNDEN ALDI.

Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği 14 Mart Tıp Bayrami Programına Mardin'den Yılın Hekimleri olarak katılan  Mardin Devlet Hastanesinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Emin AYAĞ ve Ömerli İlçesinde çalışan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Zülküf ŞAHİN , ödüllerini Sağlık Bakanı  Dr. Ahmet DEMİRCAN'ın elinden aldılar.

 

81 il'den Ankara'ya gelen  yılın hekimlerine ve yılın başarılı sağlıkçılarına plaketleri verilirken duygusal anlar yaşandı. Bir çok fedakarlık ve üzüntülerle birlikte çalışmalarını azimle devam ettiren sağlıkçıların başarı öyküleri törendeki davetlilerin gözlerini doldururken, başarıları takdirle karşılandı.

 

Mardin'de  Yılın Hekimleri  seçilerek törene katılan Mardin Devlet Hastanesinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Emin AYAĞ ve Ömerli İlçesinde çalışan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Zülküf ŞAHİN plaketini Sağlık Bakanı  Dr. Ahmet DEMİRCAN'ın  elinden aldı. Törende Mardin İl Sağlık Müdürü  Uzm. Dr. Saffet YAVUZ da hazır bulundu.

 

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan 14 Mart Tıp Bayramı programı kapsamında düzenlenen , programda yaptığı konuşmada, mukaddes ve bir o kadar çileli bir mesleğin temsilcileri olarak sağlık çalışanlarını, Tıp Bayramı vesilesi ile ağırlamaktan ve birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

 

Türkiye’nin dört bir yanında, en ücra yerlerde ve en zor koşullarda insanlara hizmet ürettiklerine işaret eden Demircan, “Bununla yetinmiyor, insanların yardım çığlığına kulak vererek, dünyanın dört bir yanında mazluma umut oluyoruz. Her şeyden önce insanlığımızın ve vicdanımızın gereği olarak gece gündüz insanlara hizmet veriyoruz” dedi.

 

Sağlıkta son 15 yılda Türkiye’nin büyük mesafeler kat ettiğini dile getiren Demircan, “Vatandaşımızın memnuniyeti yüzde 75’lere yükselmiş durumda. Gelinen nokta sizlerin eseridir. Başarılı yatırımların, başarılı projelerin yanında bu başarıda, çalışanlarımızın fedakarlıklarının payı büyüktür. Birlikte başarıldı, birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı. Demircan, sağlık memnuniyetini yüzde 100’lere çıkarmak için, sağlık çalışanlarının şartlarını iyileştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 


81 il'den Ankara'ya gelen  yılın hekimleri bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından  da kabul edilecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07