MARDİN İYİPARTİ DEN MARDİN YEŞİLAY`A ANLAMLI DESTEK

YİPARTİ Mardin il Başkanı Süleyman AKAR Artuklu ilçe Başkanı Ali ÖZMEN ve İl başkan yardımcısı Hüseyin ÖZTÜRK ten oluşan İYİPARTİ heyeti Mardin YEŞİLAY 3. Olağan Kongre seçimlerine Davetli olarak Katıldılar.

Mardin 20.01.2020 11:47:12 0
MARDİN İYİPARTİ DEN MARDİN YEŞİLAY`A ANLAMLI DESTEK

 

İYİPARTİ Mardin il Başkanı Süleyman AKAR  Artuklu ilçe Başkanı Ali ÖZMEN ve İl başkan yardımcısı Hüseyin ÖZTÜRK ten oluşan İYİPARTİ heyeti  Mardin YEŞİLAY 3. Olağan Kongre seçimlerine Davetli olarak Katıldılar.

 

 
Yeşilay, 1920’de İngiliz işgal güçlerinin İstanbul Limanı’na gemilerle getirdiği binlerce kasa alkollü içkiyi gençlerimize bedava dağıtıp onları zehirlemesine, işgale karşı direnişi kırarak özgürlüklerini ve onurlarını ellerinden almak istemelerine karşı alkollü içkilerle mücadele amacıyla Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından  5 Mart 1920’de İstanbul’da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulmuştur. Yeşilay’ın kurulduğu 1 - 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.
"Hilal-i Ahdar" ismi daha sonra "Yeşil Hilal" ve "Yeşilay" olarak değiştirilmiş,
 
 1934 yılında Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü’nün Başbakanlığında Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay’a “kamuya yararlı dernek statüsü” verilmiştir.


Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın da tüzüğünde çalışma alanları çeşitlenmiş, alkolden sonra sigara, uyuştu rucu, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığı Yeşilay’ın mücadele alanına dahil olmuştur 

 

İYİ PARTİ Mardin il başkanı Süleyman AKAR,Toplum yararını gözeten YEŞİLAY derneğine Tüm Mardinli hemşerilerimizin sahip çıkmalarını faaliyetlerine destek vermelerini ve katkıda bulunmalarını tavsiyesinde bulunuyoruz.Mardin YEŞİLAY derneginin 3. Olagan Kongresinde  yeniden Başkanlıga seçilen Lutfu GÜNLÜOĞLU ve Yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarımıza başarılar diler yapacakları faydalı işlerde İYİPARTİ Mardin il Başkanlığı olarak  kendilerine Her zaman destek olacagız''dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04