MARDİN KIZILTEPELİLER DERNEĞİ KIZILAY`DA DEMOKRASİ NÖBETİNDE

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ), 15 Temmuz`da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından binlerce vatandaş gibi Ankara`da Mardinlilerin örgütlendiği Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri , Kızı

24.07.2016 13:23:57 0
MARDİN KIZILTEPELİLER DERNEĞİ KIZILAY`DA DEMOKRASİ NÖBETİNDE

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından binlerce vatandaş gibi Ankara'da Mardinlilerin örgütlendiği Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri , Kızılay Meydanı'nda, demokrasi için nöbet tutuyor..

Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı Fahrettin Enez,Başkan Yardımcısı Edip Öner ve Yönetim Kurulu  üyeleri  Kızılay Meydanında 9.gününde de Demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor.

Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı Fahrettin Enez,Artuklu haber'den Abdullah Ortaç'a yaptığı açıklamada  şunları söyledi;

''Millet iradesi ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış gayrimeşru ve hainlik boyutundaki kalkışma çok şükür amacına ulaşamayarak bertaraf edildi.Debecileri şiddetle kınıyoruz.

Milletimiz demokrasimize sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Milli irade bugünümüz ve geleceğimiz için hayati öneme sahip bu çok zorlu süreçten her zaman olduğu gibi haklı ve galip çıkmıştır.Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği olarak Demokrasi Nöbetini tutarak STK Olarak Demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor ve edeceğiz''Dedi.

Artuklu Haber'den Abdullah Ortaç'a açıklama yapan Başkan Yardımcısı Edip Öner şunları söylediİ;

''15 Temmuz darbe teşebbüsünün salt Gülen güruhuyla organize edilen alçaklar çetesine ait bir işgüzarlık olmaması, bu işin içinde iç ve dış kaynaklı işbirlikçi ve organizasyonların bulunması, hatta sırf terfi meselesi ya da Erdoğan ve AK Parti antipatisiyle hareket eden birçok üst rütbeli figürün de darbecilerle iş tutması kuvvetli bir ihtimaldir. Ama sahnedeki asıl figüranlar FETÖ örgütüne sadakat yeminiyle bağlı olan çeteden oluştuğu kuşkusuzdur. Bunun yanında darbe girişiminin icrasında birtakım tuhaflıkların olması kafa karıştırıcıdır. Özellikle bu güruhun en güçlü olduğu Emniyet’ten, darbe teşebbüsünün başladığı andan itibaren bir kırılma, kamplaşma ve destek sinyali gelmemesi memnuniyet verici olduğu kadar da kaygı vericidir. Bu yüzden tehlikenin bittiği sanısına kapılmamak, ulusça teyakkuzda olmak gerekir. Darbe girişimindeki tuhaflıklar, boşluklar ve karanlık noktaların darbeci güruhun acemilik veya panik nedeniyle çarşafa dolanmalarıyla mı, uluslararası mahfillerin başarısız bir darbe girişimi üzerinden Türkiye’yi yakın gelecekte ameliyat masasına yatırmayı planlamalarıyla mı yoksa başka bir nedenle mi ilgili olduğu konusu zamanla aydınlığa kavuşacağını umuyorum.
Barış ve aydınlık bir gelecek dileğiyle hep birlikte; TÜRKİYE haykıralım TÜRKİYE’mize sahip çıkalım''Dedi

Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı Türkçe ve İngilizce yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, darbe karşıtı sloganlar attı.

Mehter takımının da konser verdiği demokrasi nöbetine, 400 kişilik Ankaragücü Spor taraftarı da destek verdi. 
Ayrıca, Güvenpark önünde Türk Kızılayı ile bazı sivil toplum kuruluşları tarafından vatandaşlara su ve kumanya dağıtıldı.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04