MARDİN KIZILTEPELİLER DERNEĞİNDE AÇILIŞ İZDİHAMI

Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Kızılay Sümer Sokak 20/10 Adresinde bulunan ve Mülkiyetini satın aldığı binada düzenlenen ve yoğun katılım nedeniyle izdiham yaşanan açılış töreni ile renkli görüntülere sahne oldu.

28.05.2016 20:29:24 0
MARDİN KIZILTEPELİLER DERNEĞİNDE AÇILIŞ İZDİHAMI

Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Kızılay Sümer Sokak 20/10 Adresinde bulunan ve Mülkiyetini satın aldığı binada düzenlenen ve yoğun katılım nedeniyle izdiham yaşanan açılış töreni ile renkli görüntülere sahne oldu.

Sayıştay Başkanı Doç.Dr.  Recai Akyel’in da davetli olduğu ancak İş Yoğunluğu nedeniyle katılamadığı, Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın ise Ankara dışında bulunması nedeniyle katılamadığı açılış Törenine Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,  Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Ak Parti Mardin 24.Dönem Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ,Dernek kurucularından İş adamı Mehmet Ali Yaşar,,Dernek Başkan Yardımcısı Edip Öner,Dernek Genel Sekreteri İş Adamı Hasan Keleşoğlu,Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Numan Ersak,Tahir Aydoğan,Tarım Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci,Emekli Cumhuriyet Savcısı Vahit Civelek,Ak Parti Çankaya Yönetimi,Ankara’da yaşayan Bürokratlar, İş adamları ve vatandaşlar  katıldı.

Açılış Kordelası Dernek Başkanı Fahrettin Enez,Mardin Milletvekilli Orhan Miroğlu, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Dernek Yönetim kurulu Üyelerinin katılımı ile kesilmesinin ardından,Misafirlere Mardin yerel yemeklerinden İçli Köfte(Irok),Sembusek,Çiğ Köfte,Baklava dan oluşan Menü ikram edildi.i.Yemeğin ardından da Mardin’in Dünyaca ünlü Acı Kahvesi Mırra ikram edilen törende, katılımın çok yoğun olması nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Dernek Başkanı Fahrettein Enez,Çok heyecanlı olduğunu bu nedenle de hata yaparsa mazur görülmesini dilediğini  belirterek Dernek çalışmaları hakkında genel bilgi sundu. Bugüne kadar onbin öğrenciye yardımda bulunduklarını belirten Başkan Enez,Binanın satın alınması ve açılışa hazır hale getirilmesinde emeği geçen herkese  teşekkür etti.Başkan Enez,Bu başarıda Tüm Yönetim Kurulu Üyelerinin emeği bulunduğunu belirterek maddi manevi katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel sekreteri Yılmaz Altındağ ise yaptığı konuşmada:’’Dika Kalkınma Ajansı olarak herkesi selamlıyorum. Meslek örgütlerine, kitle örgütlerine inanan bir insanım. Herkesin sosyal bir oluşumun içinde  bir arada olması beni çok memnun etti, gerçekten.Dİka Ajansı olarak Proje bazında .her türlü desteği vermeye hazırız.

Bu konuda sayın Miroğlu Vekilimle Ortak bir Proje düşüncemiz var.Türkiyedeki bütün STK’larını beraber dolaşıp, ortak bir Proje geliştirmeyi planlıyoruz.

Buradaki dostlara teşekkür ediyorum. Hakikaten kendilerine yakışanı yapmışlar,Hayırlı,Uğurlu olsun’’Dedi.

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’da yaptığı konuşmada: ’Burada dostlar arasında bulunmaktan çok memnunum. En mutlu olduğum anlardan birini yaşıyorum.Metroppol şehirlerde hemşeri derneklerinin Demokrasiye, Ortak kültürel değerlere önemli katkısı oluyor. Mardin Kızıltepe Derneğinin de bu katkıyı sağlayacağına inanıyorum. Bu katkıyı sağlayan arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum.

Kızıltepeliler Derneğinin daha geniş bir mekan ihtiyacı var.İş adamlarımızın sağlayacağı katkıları ile inşallah daha geniş bir alana sahip  olması gerektiği bugün biraz daha açık bir şekilde ortaya çıktı. Buraya sığamadığımızı daha geniş bir alana ihtiyaç olduğu ortaya çıktı’ ’Dedi. Konuşmaların ardından topluca hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından  ,tören sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00