MARDİN KAFİLESİ MALAZGİRT`E HAREKET ETTİ

Ak Parti Mardin il Başkanlığı Malazgirt Zaferi`nin 947. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hazırlanan programa çoğunluğu gençlerden oluşan geniş katılımlı bir grupla Muş`un Malazgirt İlçesi`ne hareket edecek.

Mardin 26.08.2018 11:44:08 0
MARDİN KAFİLESİ MALAZGİRT`E HAREKET ETTİ

AK Parti Mardin Başkanlığı Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hazırlanan programa çoğunluğu gençlerden oluşan geniş katılımlı bir grupla Muş'un Malazgirt İlçesi'ne hareket edecek.



AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, Programa ilişkin yaptığı bazı açıklamalarda, "Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleşecek olan kutlamalar Malazgirt ruhunu yeniden canlı tutacaktır. 947 yıl önce ecdadımız bu güzel toprakları canla başla savunmuştur. Bu anlamda Sultan Alparslan ve ecdadımızı rahmetle yad ediyoruz. Tarihimizde dönüm noktası olan bu zaferlerin günümüzde çok iyi anlatılması gerekir. Anadolu'nun Türk’lere yeni yurt olmasını sağlamış olan meydan muharebesinin tarihi konusunda yeni nesilleri bilinçlendirmek adına bu türden programlar büyük önem arz etmektedir". 


İl Başkanı Eri, "Bilinçli bir gençliğin oluşması için tarihini iyi bilen ve gelişime açık bir neslin oluşması gerekmektedir. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği önemli mesajlarla gençlerimizin önü daha da açılacaktır".


AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Özkan, "AK Gençlik olarak sahip olduğumuz gençliğin farkındayız. Ve bu farkındalıkla hareket etmeye çalışıyoruz. Malazgirt ruhunu bir kez daha yaşamak için Mardin'den Muş'a hareket ediyoruz. Bizler kendi tarihimize sahip çıktığımız sürece hiç kimse tarihimizin zerresine bile dokunamaz". 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07