MARDİN KERMOZADE KONAĞI RESTORE EDİLDİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kermozade Konağı olarak bilinen eski yapıyı restore etti. Daha önce kötü ve kullanışlı olmayan bir görüntüye sahip olan konak, Belediyenin çalışmaları ile hak ettiği konuma geldi.

25.07.2017 08:49:51 0
MARDİN KERMOZADE KONAĞI RESTORE EDİLDİ

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kermozade Konağı olarak bilinen eski yapıyı restore etti. Daha önce kötü ve kullanışlı olmayan bir görüntüye sahip olan konak, Belediyenin çalışmaları ile hak ettiği konuma geldi. Öte yandan konak tarih ve kültür ile içiçe olması düşüncesiyle Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak hizmet vermeye başladı. Konağın açılışını ise Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman yaptı. Yaman’a Büyükşehir Belediye Daire Başkanları ve belediye personeli eşlik etti.

 

Burada bir açıklama yapan Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Tarihi dokuya sahip çıkmayı kendimize bir borç biliyoruz” dedi. Yaman şunları dile getirdi: “İlimiz kültürel ve tarihi dokusuyla dikkat çekmektedir. Asırlarca ayakta duran tarihimiz bugün yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti kentimize çekmektedir. Biz tarihimize en iyi şekilde sahip çıkmak adına projelerimize can veriyoruz. Bu nedenle birçok çalışma vücut bulmaktadır. Bugün bir tarihi evimizi daha restore ederek halkımıza hizmete açmanın heyecanını yaşıyoruz”

 

Kermozade Konağı olarak bilinen yapının Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak hizmet vermeye başladığını aktaran Yaman, “Binamız daha önce kötü bir görüntü veriyordu. Tamamen kullanışsız ve ilimize yakışan bir yapı değildi. Biz burada gerekli çalışmaları yaparak Mardin’e güzel bir hizmet binasını hediye ettik. Açılışını yaptığımız binamızda ilimizin kültürüne ve tarihine hizmet edecek olan birimlerimizi ağırlayacaktır. Bundan sonra da projelerimizle turizmin gelişmesi adına çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61