MARDİN MİLETVEKİLİ ADAY ADAYI CENGİZ DEMİRKAYA`DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

24 Haziran seçimleri için AK Parti`den Milletvekili aday adayı olan Cengiz Demirkaya önemli açıklamalarda bulundu.

3.05.2018 11:11:01 0
MARDİN MİLETVEKİLİ ADAY ADAYI CENGİZ DEMİRKAYA`DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 
24 Haziran seçimleri için AK Parti'den Milletvekili aday adayı olan Cengiz Demirkaya önemli açıklamalarda bulundu.


2015 seçimlerinde AK Parti'den Milletvekili Adayı olan ve Kızıltepe İlçe Başkanlığını da yapan Demirkaya, İl Başkanlığı seçiminde de Cumhurbaşkanlığına çıkan son üç aday arasına girmiş ve hazırlanan yönetim kurulu listesinde Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.


Son anda aday adayı olmayı yaptığı istişareler sonucunda karar veren Demirkaya, AK Parti'den Kızıltepe Belediye Başkan Adayı olan Cebrial Dinler ile birlikte AK Parti il başkanlığını ziyaret ederek başvuru dosyasını Nihat Eri'ye teslim etti.

 

Burada bir açıklama yapan Demirkaya, "AK Partinin kurulduğu günden bu güne inandığı, savunduğu ve temsil ettiği her değerin karşılığını halkımız sandıkta onaylamış ve bize süreli olarak teslim etmiştir. Biz de bu emanetin hiç bir şekilde gerçek sahipleri olan halkın huzurundan antidemokratik eylem ve söylemlerle kaçırılmasına, gasp edilmesine ya da alıkonulmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Akıl oyunları, güç gösterileri, silahlı veya silahsız şiddeti, siyasi-ekonomik-kültürel-etnik-dini ayrımcılığı ve/veya savunuculuğu da dahil insani değerlere ters her ne varsa hepsiyle mücadele ettik, edeceğiz."dedi.


Siyasi atmosferde her türlü agresif hatta çoğu zaman insani değerleri dahi aşan eylem ve söylemlere rağmen halkın huzurunda doğruları savunmaktan vazgeçmediklerine dikkat çeken Demirkaya açıklamasını şu şekilde sürdürdü:


"Özellikle gençleri hedef alan provokatif siyasi eylem ve söylemlerle sokağı sandığa değiştirmeye çalışan kimi siyasilerin artık bu tarz şiddetten beslenmekten vazgeçmesinin de zamanı gelmiştir. Ne kadar aksini savunsalarda bu yüz yıl, bu siyaseti dışlıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin, Ak Partiilerin ve bu Kutlu Dava sevdalılarının hiç bir koşul ve kışkırtmayla demokratik süreçten ayrılmayacağını hala anlamamış olmaları bir yana, derdimizin de hedefimizin de halkımıza hizmetten başka bir şey olmadığını inkarlarının tek sebebi siyasi duruşlarının gerçeklerden ne kadar uzak olduğunu öncelikle kendilerine itiraf etmekten korkuyor olmalarındandır. Çünkü siyasi mücadelemiz boyunca her daim bir bedel ödencekse hep biz “gönüllü borçlu” olduk. Muhalefeti iftira atmak ya da şiddeti köpürtmekten ibaret sananlara inat halkın huzuruna çıkmaktan dün olmadığı gibi bu günde vazgeçmediğimizi göstermenin mutluluğu içindeyiz. Bugün itibariyle yıllarca Ak Parti kurumsal kimliği içerisinde halkımıza hizmet için bana tevdi edilen her görevi başarıyla yerine getirmiş olmanın huzuruyla AK Parti Mardin Milletvekili aday adaylığımı siz değerli Basın Mensuplarının aracılığıyla hemşehrilerime ifade etmenin mutluluğunu yaşıyorum." 


Aday adaylığının önce Ak Parti Yönetiminin onayına sonrasında da seçim günü halkın teveccühüne tabi olduğuna vurgu yapan Demirkaya, "Demokratik cumhuriyete ve onu bağrında taşıyan halkımızın kararlarına dün olduğu gibi bu gün ve yarında saygımızdan taviz vermeyeceğiz. Sivil ve demokratik siyasete hizmet ederek her türlü ayrımcılık ve şiddetten uzak birlik ve beraberliği savunmak için çıktığımız bu yolda; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin liderliğinde, Adalet ve Kalkınma Partisinin kurumsal kimliği içinde halkımız ve hemşehrilerimize hizmete devam edeceğiz. Çünkü AK Parti, kamuoyunun vicdanıdır."diye konuştu.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00