MARDİN MÜFTÜLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN ÖZEL PROGRAM

ardin Müftülüğü, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında bu yıl bir ilke imza attı.

Mardin 19.03.2015 22:20:31 0
MARDİN MÜFTÜLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN ÖZEL PROGRAM

Mardin Müftülüğü, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında bu yıl bir ilke imza attı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 ilde Çanakkale Şehitleri için özel bir program düzenledi.

81 il ve 957 ilçe olmak üzere tüm yurtta 18 Mart günü sabah namazında aynı anda Çanakkale Şehitlerinin aziz hatıraları için anma programı düzenlendi.Bu kapsamda Mardin ve İlçelerinde merkezi bir camide sabah namazında gerçekleşen programda, Kuran’ı Kerim başta olmak üzere tekbirler, tehliller, salat-ü selamlar getirildi, kasideler ile aziz şehitlerin ruhları şad edildi.

Mardin’de Merkezi Camileri Fuat Yağcı Camii, Yenişehir Kuba Camii, Sadık Yay Camii, Hz.Ebu Bekir Camii, TOKİ Camii ve Ulu Cami’de Program düzenlendi.

Yenişehir Kuba Camisinde yapılan Programda İl Müftü Vekili İsmail Ünal cemaate kısa bir konuşma yaptı. Ünal Konuşmasında; “ Bundan tam 100 yıl önce Çanakkale’de bütün dünyaya karşı “Çanakkale geçilmez” diye bir destan yazıldı. Tarihte emsali az görülen bir zaferle düşman orduları bozguna uğratıldı. Allah yolunda, din, iman, millet, vatan, bayrak, hak, adalet, erdem, fazilet ve mukaddesât uğrunda Mehmetçiklerimiz kahramanca savaştılar. İ’lâ-yı kelimetullah için mücadele ettiler. Din-i Mübin-i İslâm için kanlarını ve canlarını feda ettiler. Şehadet şerbetini içtiler. En yüce mertebeye eriştiler. Tevhidi savundular. İslâm’ın izzet ve şerefini korudular. Müslümanların haysiyet ve onuruna halel getirmediler. Mabetlerimize namahrem eli değdirtmediler. Şehadetleri dinimizin temeli olan ezanlarımızı susturmadılar. Fakirlik, yokluk ve imkânsızlıklar içerisinde çarpıştılar, fakat hiçbir zaman geri çekilmediler. İman dolu göğüslerini siper ettiler, imanlarıyla, cesaretleriyle, fedakârlıklarıyla, Allah’ın inayet ve yardımıyla büyük bir zafer kazandılar. Çağdaş dünyaya da savaş ahlakını ve savaş hukukunu öğrettiler. Yeri geldiğinde yaralı düşman askerlerini sırtlarında taşıdılar, onlara kırbalarından su içirdiler. Savaş ortamında bile insanlığın ölmediğini bütün dünyaya gösterdiler.”

 İsmail Ünal “Millet olarak hepimize düşen, Çanakkale’de medfun bulunan şehitlerimizin aziz ruhlarındaki muhabbet ve birlikteliği, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle yaşamaktır. Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere; aramıza fitne, fesat ve nifak tohumu ekmek isteyenlere asla fırsat vermemektir. Bugün de aynı iman, aynı gaye, aynı azim, aynı niyet, aynı duygulara sahip kardeşler topluluğu olarak barışı, huzuru, kardeşliği, adaleti, fazileti yeniden egemen kılmaktır. Unutmayalım ki, millet olarak tarihten ibret alıp Çanakkale ruhunu, birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu diri tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Yeter ki tefrikaya düşmeyelim.” dedi

Daha Sonra çanakkale’de hayatını kaybeden 253.000 şehit için okunan 253.000 hatimin duası yapıldı. Sabah namazının ardından vatandaşlara Çanakkale savaşında askerlerin yediği buğday çorbası, üzüm hoşafı ile ekmek ikram edildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78