MARDİN MÜFTÜLÜĞÜNDEN ``İYİLİK`` SOFRASI

Türkiye Diyanet Vakfı Mardin Şubesi Mardin?de yaşayan Suriyeli ve Afganistanlı mültecilere iftar yemeği verdi.

Mardin 26.06.2015 15:47:08 0
MARDİN MÜFTÜLÜĞÜNDEN ``İYİLİK`` SOFRASI

Türkiye Diyanet Vakfı Mardin Şubesi Mardin’de yaşayan Suriyeli ve Afganistanlı mültecilere iftar yemeği verdi.

         Diyanet İşleri Başkanlığı "iyiliklerle dolu bir ramazan yaşamak ve yaşatmak; toplumun farklı kesimlerini aynı sofrada bir araya getirmek" amacıyla "İyilik Sofrası" adıyla iftar programları gerçekleştiriyor. Bu programlardan biri dün Mardin’de gerçekleşti.

         Mardin Müftülüğü bahçesinde yapılan iftara Mardin Valisi Ömer Koçak, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun katıldı.

Suriye ve Afganistanlı mültecilerin aileleriyle birlikte katıldığı iftar öncesinde Fuat Yağcı Camii Müezzzin Kayyımı Eray Gübay Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından Kızıltepe İlçe müftüsü Mahsum Taşçı iftar duası yaptı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı iftar sofrasında  Müftülük personeli ve din görevlileri misafirlerine ikramları kendi elleri ile yaptı.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ,Diyanet İşleri Başkanlığının iftar programlarıyla ramazan ayı için belirlenen "Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman" mesajının, toplumun bütün kesimlerine ulaştırılması hedeflendiğini belirterek, bu etkinliklerin  önümüzdeki günlerde  de devam edeceğini bildirdi.

Afganlı misafirlerden bir kişi de misafirler adına söz alarak kendilerine gösterilen bu misafirperverlikten dolayı Müftülüğe ve Mardin halkına teşekkür ederek, Mardin’de kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 

 

 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78