MARDİN MÜSİAD:``DERİK MÜLTECİ KAMPI KAPATILMAMALI``

Musiad Mardin Şube başkanı M.Nureddin KASAP başkanlığındaki Müsiad Heyeti Derik ve Mazıdağı fosfat fabrikası ziyaretleri sonrası yaptığı basın açıklamasında Derik mülteci kampının kapatılmaması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Mardin 23.09.2016 14:03:49 0
MARDİN MÜSİAD:``DERİK MÜLTECİ KAMPI KAPATILMAMALI``


Musiad Mardin Şube başkanı M.Nureddin KASAP başkanlığındaki   Müsiad Heyeti Derik ve Mazıdağı fosfat fabrikası ziyaretleri  sonrası  yaptığı basın açıklamasında Derik mülteci kampının kapatılmaması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

 

MÜSİAD Mardin şube başkanı M.Nureddin KASAP Derik ziyaretleri sırasında, Derik mülteci kampı ile ilgili yetkililerden edindiği bilgilerden sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan KASAP şunları söyledi; 


'' Derik mülteci kampında kalan Suriyeli vatandaşların çevre kamplara sevk edileceği bilgisini aldık. Kamp boşaltılıp kapanması halinde çalışan 400 işçi işsiz kalacaktır. Derik esnafı için can suyu olan bu kampın kapanması esnafı zora sokacaktır.

 

Derik işsizlik konusunda zaten çok sıkıntı çeken bir ilçemiz,. Kamp kurulduğundan beri Suriye halkı ile Derik halkı arasında hiç bir sorun yaşanmamıştır. 20 milyon tl den fazla masraf yapılarak kurulan Deriktekimülteci kampı kesinlikle kapatılmamalı, kapatılacak ise batıdaki bazı kamplar kapatılmalı ''diyen Başkan Kasap :''   Derik halkı; kampın kapatılması halinde sanki Suriyelilerin burada kalmasını istemiyormuş  izlenimi doğmasından endişe duymaktadırlar. Bir yandan bölgemizin gelişmesi için paketler açılırken,Öte yandan  hiçbir sebep olmamasına rağmen Milyonlarca lira harcanıp açılan bu tür merkezin  kapanma kararı alınması bizi çok üzmektedir. Özetle talebimiz Derik mülteci kampının kapatılmaması gerektiği ni düşünüyoruz''Dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:MEMET GÖKBALIK

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40