MARDİN MÜSİAD`TA İÇ GÖÇ MASAYA YATIRILDI

Müsiad Mardin şubesi iç göç ve beraberinde oluşan sorunları masaya yatırdı.

Mardin 7.04.2016 21:16:42 0
MARDİN MÜSİAD`TA İÇ GÖÇ  MASAYA YATIRILDI

Müsiad Mardin şubesi iç göç ve beraberinde oluşan sorunları masaya yatırdı. Toplantıda Müsiad yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları hazır  bulundu. 

Mardin Müsiad şubesinde düzenlenen Toplantıda  Mardin şehir içinde bir ilçeden bir diğerine ve Mardin dışından Mardin merkezi ve ilçelerine göç etmek durumunda kalan ailelerin durumu masaya yatırıldı.
 
Müsiad Mardin şube Başkan'ı Nurettin Kasap, iç göç ve sorunları ile ilgili Mardin valisi, Kızıltepe kaymakamı, Mardinli  emlakçıların hazır bulunduğu bir toplantı yapıldığını toplantı sonrası Kalkınma Bakanı  Cevdet Yılmaz'a bir rapor  sunulduğunu açıkladı.
 
Müsiad Mardin Başkanı Nurettin Kasap,Kalkınma bakanlığına sunulan raporda, çözüm ve öneri olarak iç göçten gelen insanları Toki tarzı sitelere toplamak yerine ilçe  geneline yayarak toplumsal bütünlüğü ve sosyal kaynaşmayı sağlamak amacıyla müteahhitlerin elinde ilçe genelinde bulunan üretim fazlası  konutların tahsis edilmesi  yönünde rapor hazırladıklarını ifade etti. 
 
Daha sonra Toplantıda söz alan, Mardin müteahhitler Birliği Dernek Başkan'ı ve iş Adamı Ahmet Çelik te yaptığı konuşmada.''  El ele verip, elimizi taşın altına koymalı ,Terör mağduru göçmen ailelerle kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Allah aşkına kardeşlerimizi en samimi duygularla kucaklamalı yalnız olmadıklarını onlara iyice his settirmeliyiz.
 
Hiç kimse yarın ne olacağını bilemezken, bu gün elimdeki maddi ve manevi imkanları seferber etmeye şahsım olarak hazırım. 
 
Gerekirse yerinden yurdundan olan kardeşlerimiz için maliyetinin altında konut yapmaya hazırız. 
 
Önemli olan yerinden yurdundan göç eden kardeşlerimizin acılarını hafifletmek acılarına ortak olmak ve el birliği ile bölgemizde yaşanan bu olumsuz ve üzücü olaylara dur demeliyiz , Regaip Kandil'i ve üç aylar hürmetine ülkemizi kuşatan şer güçler ortadan kalksın birlik ve huzur yerini alsın'' dedi. 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04