MARDİN MÜZESİ REYHANİ EKİBİNDEN YOZGAT`TA ``LEYLİ GECESİ``

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 18. Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında Mardin Müzesi Reyhani ekibi ``Leyli Gecesi``nde sahne aldı.

Gündem 14.08.2017 22:33:41 0
MARDİN MÜZESİ REYHANİ EKİBİNDEN YOZGAT`TA ``LEYLİ GECESİ``

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 18. Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında   Mardin Müzesi Reyhani ekibi ''Leyli Gecesi''nde sahne aldı. 

 

18   Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında  Mardin Müzesi Reyhani Müzik Topluluğu sahne aldı.Mardinli Ekibin Türkü ve çiğ köfte ziyafetleri ile devam etti .

 

Mardin ''Leyli Gecesi''ne katılan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise bu yıl kültür ve sanat etkinliklerinin 18’incisini gerçekleştirdiklerini söyleyerek "Kültür ve sanat etkinlikleri bir şehirde olmazsa olmaz mutlaka bulunması gereken şeylerdir. Şehir olmak sadece büyük binalar devasa beton yığınları yapmak değil. Ya da şehir olmak sadece o beldenin nüfusuyla ilgili değil. Şehrin bir ruhu olmalı, geleceğe taşıyacağı bir şeyleri olmalı. Şehrin ruhu da o şehrin kültürüdür, sanatıdır, edebiyatıdır ve şiiridir. Yani sanat adına ne varsa edebiyat adına ne varsa kültür adına ne varsa ancak o zaman bizler şehir olabiliriz. Bütün gayretimizde bunun için" dedi.

 

Sunumunu Mehmet Fidan'ın yaptığı Gecede Mardin Müziği ziyafeti çekilirken,Konuklara da sahnede  Mehmet Fidan tarafından yoğrulan Mardin çiğ köftesi ikram edildi.

 

Yozgat Cumhuriyet meydanında düzenlenen Mardin '' Leyli Gecesi'nde Mardin Müzesi Reyhani Müzik Topluluğu   Mardin türküleri olmak üzere Güneydoğu'nun en güzel türkülerini Yozgatlı vatandaşlar için seslendirdi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-YOZGAT

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19