MARDİN MÜZESİNDEN YARIYIL TATİLİ ETKİNLİKLERİ

Mardin Müzesi olarak 24 Ocak- 05 Şubat tarihleri arasında farklı yaş gruplarına yönelik birbirinden güzel etkinliklerden oluşan ?Yarıyıl Tatil Etkinlikleri?programı hazırladı.

19.01.2017 16:36:59 0
MARDİN MÜZESİNDEN YARIYIL TATİLİ ETKİNLİKLERİ
Mardin Müzesi olarak 24 Ocak- 05 Şubat tarihleri arasında farklı yaş gruplarına yönelik birbirinden güzel etkinliklerden oluşan “Yarıyıl Tatil Etkinlikleri”programı hazırladı. müzenin amacı tatilin daha keyifli ve eğlenceli hale gelmesine  katkı sunmak.Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan, Mardin Müzesinin topluma, aileye, bireye, okula yönelik Müze eğitimi faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, 30´un üzerindeki, atölye/laboratuar çalışmaları ve, sosyal sorumluluk projeleri, sergiler, konserler, konferanslar, sinema, Karagöz gölge oyunu ve sirk gösterimleri düzenleyeceklerini belirtti.
 
 
 Müze Müdürü Erdoğan, “Mardin Müzesi ailesi olarak “Müzeler Yaşamları Değiştirebilir” sloganıyla hareket ediyor; müzelerin farklı rollere ve sorumluluklara açılması, ziyaretçilerle yeni ilişkiler kurması gerekliliğine inanıyoruz. Bunu yaparken de toplumun ihtiyaçlarına, talep ve beklentilerine uygun çalışmalar yapıyor; bu çalışmaları her geçen gün çeşitlendirerek ve geliştirerek devam ettiriyoruz. Müzede yarıyıl tatili süresince (24 Ocak- 5 Şubat) etkinlikler gerçekleştirilecek. Hazırlanan program çerçevesinde her yaştan ve farklı gelişen bireyle birbirinden farklı  onlarca atölye/laboratuar etkinlikleri, Karagöz Gölge Oyunu ve Animasyon film gösterimleri yapılacak. 
 
 

Mardin Müzesi; Müzelerin “Tarihi eserlerin korunduğu ve sergilendiği yer” kimliğini aşarak farklı kültürlerden insanların bir araya geldiği, topluma hizmet veren bilim ve eğitim merkezi olarak  ziyaretçilerinin öğrenme süreçlerine etki eden, sosyalleşmelerini sağlayan, içinde bulunduğu kültürü ve farklı kültürleri derinlemesine tanıtan programlar ile 7 yıldır müze eğitimi çalışmaları yürütüyor. Mardin Müzesi’nin stratejisi sadece ziyaretçiyi müze binasına çekmek değil müzenin toplum yaşamında bir değişim yaratması. Müze koleksiyonundaki kültürel nesnelerle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda halkın kültür ve geleneği somut olmayan kültürel değerleride korumak yaşatmak çabasında. Mardin Müzesi bireyi, aileyi, okulu, toplumu etkinlik kapsamına alan; çocuğa, yaşlıya, engelliye, yoksula eğitim veren, bireyin gelişmesine, toplumun kalkınmasına katkıda bulunan, gerçek bir eğitim/öğrenme ve iletişim kurumu olarak çalışmalarını sürdürmektedir

 

 

Mardin Müzesi, taşınır ve taşınmaz kültür varlıkların açığa çıkarılması, korunması için Dara Antik Kenti, Nusaybin Mor Yakup Kilisesi, Mardin Kalesi, Cizre İç Kale ve Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında onlarca antik yerleşim alanında arkeolojik kazı çalışmalarına devam ediyor. Bu arkeolojik kazı çalışmalarının yanı sıra somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunması ve yaşaması için de çaba sarf ediyor. Masalcılar Buluşması, Mardin’in Sesleri Tanıtım Filmi, Uçurtma Festivali, Bilale Şenlikleri, Çelbira Bağbozumu Festivali, Engelsiz Mardin,  Engelsiz Müze 3 Aralık etkinliği, Müze sokağı çiçeklendirme çalışmaları, sinekli bakkal kütüphanesi, Geleneksel Mardin Müziği ve Reyhani Müzik Ekibi, Mardin Mutfak Kültürü Araştırmaları, kültürel miras taşıyıcılarının tespiti ve yaşatılması için projeler yürüterek, müzenin itici gücü ile kaybolmaya yüz tutmuş birçok değer,  yaşatılmaya çalışılıyor.   Mardin Müzesi, “Müzeler Yaşamları Değiştirebilir” sloganı ile halkı bilgilendirerek, danışarak, birlikte karar vererek ve birlikte hareket ederek, bağımsız girişimleri destekleyerek Mardin’de varlığını sürdürüyor.

 

 

Mardin Müzesi,  yeni açılan tematik teşhir salonları ve kırk beş binin üzerindeki koleksiyonu ile Paleolitik Çağ’dan (MÖ 45.000)  kentin arkeolojik geçmişini tarihini,  günümüze bağlıyor.  Müze, bu koleksiyon ışığında kültürel mirasımızı derinlemesine tanıtan,  parça müze eğitimi programları ve atölye çalışmalarıyla müze eğitimi çalışmalarını 7 yıldır sürdürüyor.  Eğitim çalışmalarını çağdaş müzecilik anlayışı doğrultusunda yürütmektedir. Mardin Müzesi eğitim/etkinliklerini her yıl geliştiripçeşitlendirmekten; bununla birlikte oluşan mekan ihtiyacını gidermek için yeni eğitim/atölye alanları oluşturmaktadır. Arkeolojik, geleneksel sanatlar ve günümüz modern sanatları harmanlayan atölye sistemlerine sahiptir.

 

Bu çerçevede müzede eğitim alanları oluşturan Mardin Müzesi hazırladığı eğitim programlarıyla yaratıcılığı, düş gücünü, soru sormayı, ipuçlarından yeni bilgiler üretmeyi, sentez yapmayı özendiren, geliştiren bir etkiye sahiptir. Öte yandan, müze hem ziyaretçilerini, hem çevre halkını bilgilendirme ve eğitme görevini geleneksel müzelerden daha fazla üstlenmektedir. Bu da hazırlanan her kesimden ve her yaşa uygun eğitim programları,  gezici müze, ödünç verme hizmeti, alan çalışması gibi sistemlerle yerine getirilmektedir. Bu tür çalışmalar hem müzenin etkinliklerini daha geniş bir alana yaymakta, hem de daha fazla kişiye müzeyle tanışma olanağını vermekte, dolayısıyla müzeye gitme alışkanlığını kazandırmaktadır. Her yaştan insana müzeye gitme alışkanlığı ancak eğitim yoluyla kazandırılabilir; bu da müzelerin okullara, ailelere, çevredeki halka eğitim programları düzenlemesini zorunlu hale getirmektedir.,  kültürel mirasını tanıyan, koruyan, yaşatan, farklılıklara saygı gösteren, demokrasi bilinci edinmiş, paylaşımcı ve kendisiyle barışık ve bilime değer veren nesiller yetiştiriyor.  

 

Mardin Müzesi, sadece bir müzeden ibaret değil; Müze daha iyi bir dünya için sokaktaki adamın, komşusunun, farklı gelişen her bireyin gelişmesi ve kendini daha iyi hmesi için payına düşeni yapan; halka açık, ilham perilerinin uçuştuğu, görünmeyenin, fark edilmeyenin öyküsünün anlatıldığı, “sorunlara çözümlerin üretilmesine yönelik sergilerin açıldığı, dönüşümün ve tarafsızlığın temel ilke sayıldığı, yerelin ulusala ve küresele taşındığı, tarihin bütün katmanlarının birleştirildiği, yeni bilgi ve gerçeklerin üretildiği, farklılıkların algılandığı ve geliştirildiği, hoşgörü ve barışın tesis edilip pekiştirildiği, tarihin boğmadığı, nesnelerin değil öykülerin sunulduğu, kolayca ulaşılabilen ve yararlanılabilen, yasakların değil özgürlüklerin geçerli olduğu,  yaşamın bütün kesim ve alanlarının yer aldığı, çağdaş yönetim biliminin esaslarına göre yönetilen, insanın merkez kabul edildiği ve sistemin buna göre oluşturulduğu, ziyaretçi ile aynı dili konuşma kaygısının önemsendiği, her türlü yaşam etkinliğinin kolaylıkla gerçekleştirilebildiği, çoğulcu ve disiplinler arası yaklaşımların ve etkinliklerin icra edildiği, yaşamın kalitesinin artırılmasına katkıların sağlandığı, iletişimin en üst düzeyde yaşandığı, aydınlanmanın ve bilinçlenmenin ortaya çıktığı, çok türlü araştırma ve uygulama olanaklarına sahip, Özetle; geçmişin özümlenerek bugünün kavrandığı ve geleceğin kurgulandığı bir kurum olarak hizmetlerine devam ediyor.

Otomatik alternatif metin yok.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Görüntünün olası içeriği: yazı

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yazı

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve yazı

 

ARTUKLU HABER AJANAIS-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00