MARDİN-ŞIRNAK SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINCA BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ VERİLDİ.

Adli ve İdari Yargı alanında görevlendirilmek üzere tüm mesleki alanları kapsayacak şekilde Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasınca Bilirkişilik Temel Eğitimi verildi.

Mardin 16.12.2019 12:25:00 0
MARDİN-ŞIRNAK SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINCA BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ VERİLDİ.

Adli ve İdari Yargı alanında görevlendirilmek üzere tüm mesleki alanları kapsayacak şekilde Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasınca Bilirkişilik Temel Eğitimi verildi.

 

Bilirkişilik temel eğitimini 186 kişiye verdiklerini Söyleyen Oda Başkanı Hamit Durgan, Mardin de bir ilk, başarı ve farkındalıkla geçmiş yıllarda toplam 186 katılımcıya eğitim vermenin gurur ve mutluluğu yaşadıklarını söyledi.
“Bilirkişilik Temel Eğitimi Zorunlu Hale Geldi”


Farklı meslek guruplarının katılımının sağlandığını belirten Durgan, “Mardin-Şırnak SMMM Odamızın almış olduğu görev ve yetki dahilinde Temel Bilirkişilik Eğitimi 12-13-14-15 Aralık 2019 tarihleri arasında olmak üzere eğitime başlanıldı. Çeşitli meslek guruplarının katılımının sağlandığı Eğitime ilk etapta 2019/ 1 dönem olarak 24 katılımcıya, görevlendirilen Uzman Akademisyenler tarafından eğitim verildi.Bilirkişilik Temel Eğitimi; Son yapılan yasal düzenleme ile bundan böyle Bilirkişilik Temel Eğitimi Zorunlu Hale Gelinmiştir. 3 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Bilirkişilik Yönetmeliği" ile adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için Bilirkişilik Temel Eğitimi zorunlu hale gelinmiştir. Bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık mesleki kıdem kazanmışlar tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesiyle ilgili bilgileri içeren bir eğitim. Bu eğitimi almayanlar, bilirkişilik alan ne olursa olsun bundan sonra bilirkişilik yapamayacak” dedi.


“Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanlar, alan ne olursa olsun, bilirkişi olmak için başvuruda dahi bulanamayacaklardır”
Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanlar, alan ne olursa olsun, bilirkişi olmak için başvuruda dahi bulanamayacaklarını dile getiren Durgan, “Bilirkişilik Temel Eğitimi, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere toplam 24 ders saatinden oluşuyor. Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara belge verilecek. Bilirkişilik temel eğitimine katılarak belge alan kişiler, almış oldukları belge ile birlikte bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabilecekler. Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanlar, alan ne olursa olsun, bilirkişi olmak için başvuruda dahi bulanamayacaklardır” diye konuştu.

 


Tamamlanan Bilirkişilik Temel Eğitiminin Başarılı sunumlarından ötürü Malatya geçmiş dönem Oda Başkanı YMM Mustafa Bahadır ALTAŞ ile Dr.Hasan HASIRCI’ya Oda Başkanı Hamit DURGAN tarafından Teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00