MARDİN SABANCI MÜZESİNDE ``BELGEDEN KURGUYA-ATÖLYEDEN MÜZEYE-MARDİN`DEN FOTOĞRAFLAR`` SERGİSİ

Mardin Sabancı Müzesi tarafından düzenlenen ve 17 yetenekli gencin Mardin`de çektiği fotoğraflardan oluşan "Belgeden Kurguya, Atölyeden Müzeye ? Mardin?den Fotoğraflar? adlı sanat sergisinin daveti üzerine Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanları sergi

Mardin 29.04.2019 21:01:36 0
MARDİN SABANCI MÜZESİNDE ``BELGEDEN KURGUYA-ATÖLYEDEN MÜZEYE-MARDİN`DEN FOTOĞRAFLAR``  SERGİSİ

Mardin Sabancı Müzesi tarafından düzenlenen ve 17 yetenekli gencin Mardin'de çektiği fotoğraflardan oluşan "Belgeden Kurguya, Atölyeden Müzeye – Mardin’den Fotoğraflar” adlı sanat sergisinin daveti üzerine Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanları sergiye katıldı.

 

Sergide eş başkan Ahmet Türk konuşma yaptı: "Mardin; tarihi bir kent bir çok inancın, kültürün bir arada kardeşçe ve demokratik bir anlayışla binlerce yıl beraber yaşadığı mezopotamyanın en önemli kenti. Mezopotamyanın kültürünü anadolu kültürüyle birleştirip bu kültürü tanıtmak sanatını ve kültürünü geliştirmek çok önemli bir görev ve bir sorumluluktur. Çünkü şuna inanıyoruzki kültürü ve sanatı gelişmemiş hiçbir halk, hiç bir toplum demokratik değerlere sahip olamaz, demokrasiyi kalıcı hale getirmez. Sanatın ve kültürün demokrasiye, değişime öncülük yaptığını hepimiz görüyoruz. Bu ülkede din, dil, kimlik ayrı olsa da bir kader birliği yaparak bu ülkede yaşıyoruz. Ama bunu güzelleştirmek de bizim görevimiz bizim sorumluluğumuz altında. Birbirimizi anlayacağız, farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul edeceğiz, her bölgenin her yörenin kültürünü insanlığın değeri olarak göreceğiz. Bir yerin kültürünü, sanatını, geçmişini ortadan kaldırmaya yönelik herşeyi demokrasi dışı, insanlık dışı ve kültür sanat düşmanlığı olarak idrak etmemiz lazım. Bugün sabancı Vakfının bu tarihi kadim kültüre yaptığı hizmetlerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ve umuyorum ki biz bir diyalog ortamını oluşturduğumuz zaman halklarımız, insanlarımız birbirini anlayacak, birbirleriyle kardeşçe yürümenin formülünü bulacaktır. Yeterki bu ülkede bir kesimi ötekileştiren, bir kesimi farklı göstermeye çalışan siyaset anlayışı ortadan kalksın. Kusura bakmayın Sanat ve kültür diyoruz bunun üzerinde konuşmamız lazım ama sanat ve kültürün gelişmesi İçin herkese hoşgürüyle herkese insanca bakmak gibi bir sorumlulukla karşı karşıya olduğumuzu da bilmemiz ve görmemiz gerekiyor. Gençlerimizin ve Sabancı Vakfının Mardine ve sanata katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum."

 

Konuşmanın ardından eş başkanlar hem fotoğraf sanatçılarıyla sergiyi gezdi hem de eserler hakkında bilgiler edindi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07