Mardin-Şanlıurfa Bağlantılı Sulama Kanalı Hizmete Açıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı?nın Türkiye genelinde 2,9 milyar TL maliyetle 175 adet dev eserin toplu açılışı Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu?nun iştirakleriyle Ankara Arenada gerçekleşti.

Mardin 23.12.2015 19:27:50 0
Mardin-Şanlıurfa Bağlantılı Sulama Kanalı Hizmete Açıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde 2,9 milyar TL maliyetle 175 adet dev eserin toplu açılışı Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun iştirakleriyle Ankara Arenada gerçekleşti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Ankara'da düzenlenen toplu açılış törenlerinin Mardin ve Urfa ayağı Derik ilçe girişine kurulan stantta canlı bağlantı yoluyla gerçekleştirildi.

Törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Şanlı Urfa Valisi İzzettin Küçük, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Vali Yardımcıları Ali Güldoğan,  Bahattin Çelik, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, DSİ Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Kurum ve Kuruluş Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mardin-Ceylanpınar ovalarını sulayacak olan 200 m3 /s kapasiteli 221 km uzunluğundaki sulama kanalının 195 km si tamamlanıp 2012 yılında hizmete açılmış olup, geri kalan 25 km lik kısmı tamamlanmıştır.

Ankara'da gerçekleşen toplu açılış töreninde Tarihi bir gün yaşadıklarını, bugünün Anadolu haritası ve 78 milyon vatandaş için yeni bir milat olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Doğu’ya, Batı'ya, Akdeniz’e, Ege’ye, Trakya’ya, muhteşem eserler kazandırıyoruz. Türkiye’nin kaynaklarını Türkiye’ye kazandırıyor, halkımızın refah seviyesini yükseltiyoruz. Anadolu’nun bereketli topraklarını, Türkiye’nin geleceği için birer birer zenginliğe dönüştürüyoruz. Biliyorsunuz ki su hayattır, su azizdir. Büyükler ne güzel söylemişler 'su gibi aziz ol' diye. Su gibi aziz olmak için suyun kıymetini bilmek lazım. Hayata ve insana hizmeti esas alan siyasetimizde en çok önem verdiğimiz hususların başında bunun için su geliyor.

Bütün çevreciler, çevreye, mekana duyarlı olan herkes duysun ve bilsin ki iktidarımız döneminde yaklaşık 3,5 milyar ağaç fidanı dikilmiştir. İnşallah yakında dünyadaki her bir insan için Türkiye’de ağaç fidanı dikilecek. Ağaç sayımız 7 milyara, 8 milyara doğru yükselecek. Orman varlığı bütün dünyada azalırken orman varlığını artıran nadir ülkelerden biriyiz. Rabbimizin büyük nimeti olan bütün mekanlara ama özellikle de Anadolu’nun her dağına, taşına, her çiçeğine, Anadolu’nun, Trakya’nın her suyuna, her güzel mekanına buradan sizler adına bir kez daha selam olsun diyorum." ifadesini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, törende yaptığı konuşmasında, tesislerin Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını söyledi.

Türkiye'de su konusunda ne gerekiyorsa yaptıklarını belirten Prof. Dr. Eroğlu, İSKİ ve DSİ'de görev yaptığı dönemde gerçekleştirdiği hizmetleri anlattı. Göreve geldiği dönemde, Türkiye'de 76 şehirde su olmadığını, hazırladıkları eylem planı ile Türkiye'nin ve Kıbrıs'ın su sorununu çözdüklerini dile getirdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00