Mardin Telkari Ürünleri Uluslararası İstanbul Mücevher Fuarı`nda

Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı öğrencilerinin stand açma fırsatı bulduğu ve bu yıl 40.`sı düzenlenen Uluslararası İstanbul Mücevher Fuarı, 27 ülkeden bin 250?nin üzerinde mücevher firmasının katılımıyla CNR Exp

Mardin 3.04.2015 21:41:43 0
Mardin Telkari Ürünleri Uluslararası İstanbul Mücevher Fuarı`nda

Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı öğrencilerinin stand açma fırsatı bulduğu ve bu yıl 40.'sı düzenlenen  Uluslararası İstanbul Mücevher Fuarı, 27 ülkeden bin 250’nin üzerinde mücevher firmasının katılımıyla CNR Expo Fuar Merkezi'nde düzenlendi.

Yakın zamanda İstanbul Fuar Merkezi’nde (CNR EXPO) düzenlenen, Türkiye ve Dünya’daki sektör dinamiklerini ve yenilikleri yakından ve yerinden takip etme imkanı sunan 40. İstanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı’nda stand açan Midyat MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarımı öğrencileri, ürettikleri telkâri ürünlerini çok sayıda yerli ve yabancı katılımcılara sergileme fırsatı buldu.

  Midyat Meslek Yüksekokul öğrencilerinin sergilediği telkari sanatı ile işlenmiş birbirinden görkemli takıların yoğun ilgi gördüğü ve sadece mücevher sektörü profesyonellerinin ziyaret edebildiği fuarda; aralarında Türkiye, Mısır, Singapur, İspanya, Japonya, Lübnan, Meksika, Tayland, Tayvan ve ABD'nin de bulunduğu 27 ülkeden altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, gümüş takı, saat, vitrin dekorasyon, lojistik ve led aydınlatmaya kadar sektörden bin 250’nin üzerinde dünyanın önemli mücevher marka ve firmalarının koleksiyonları, farklı fiyat ve kategorilerde sergilendi.

   Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA’nın fuara katılım desteklerinden dolayı kendisine teşekkürlerini sunan MAÜ Midyat MYO Müdürü Tarık Demir;

“3 Bin yıllık tarihi bulunan ‘Telkari Sanatını’ Türkiye ve Dünyaya tanıtma imkanı bulduk.  Yüksekokulumuz da bulunan Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı ile sanatı geleceğe taşıyarak, Artuklu Üniversitesi’nin Türkiye ve Dünyaya  açılan yeni bir yüzü olduk. Bize fuara katılma fırsatını  sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA’ya öğrenci ve öğretim  görevlileri adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Türkiye’deki diğer üniversitelerin kuyumculuk ve takı tasarımı programlarıyla tanışma ve bilgi alışverişinde bulunma imkanınında sağlandığını ifade eden Demir, öğretim görevlisi ve öğrencilerin  bilgi ve tecrübelerinin  geliştirildiği ve  fuara ziyaretçi olarak  katılan firmaların  Midyat MYO öğrencilerine staj ve iş imkanı hakkında alternatif sunulduğu bilgisini de aktardı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00