MARDİN TKMM`DEN ``NATO`` KONULU TOPLANTI

Mardin?in Kızıltepe ilçesinde Mardin küçük Millet Meclisi (MkMM) toplantısı gerçekleştirildi.

Mardin 4.12.2017 10:57:18 0
MARDİN TKMM`DEN  ``NATO`` KONULU TOPLANTI

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Mardin küçük Millet Meclisi (MkMM) toplantısı gerçekleştirildi.

 

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya,  İstanbul TkMM Koordinatörü Yakup Karabacak, Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter, Mardin küçük Millet Meclisi Koordinatörü Emine Altay, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın, Araştırmacı yazar Ahmet Çınarbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Ev sahipliğini yapan Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter, yaptığı açılış konuşmasında tüm katılımcılara teşekkür ederek şöyle dedi:

 

“Burada memleketimizin, ilimizin, ilçemizin sorunlarının giderilmesi, çözüme kavuşması noktasında bir araya geliyoruz. Bu günkü konumuz olan Türkiye Nato ilişkileri konusunu ele alacağız. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.”

Mardin küçük Millet Meclisi Koordinatörü Emine Altay da katılan herkese teşekkür ederek  bu toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Toplantıya katılan İstanbul TkMM  l koordinatörü Yakup Karabacak ise gündemlerini Türkiye’nin gündemine göre ayarlamaya özen gösterdiklerini belirterek şunları söyledi:

 

“İstişare sonucu belirlediğimiz gündem maddesi Türkiye’nin Nato ilişkilerinin dünü bu günü ve yarınıydı. Çalışmalarımız en başından beri açıklık ve şeffaflık ilkesine dayalı olarak sürdürmemizdir.


 Bu çalışma gönüllülük temelinde devam ediyor olmasıdır. Bu çalışma Türkiye’nin dünyadaki yerinin nasıl daha iyi bir noktaya gelebileceğine ait hem siyasete hem de sivil toplum örgütlerinde de toplumsal diğer kesimlere bizce bir fikir veriyor. Dünyanın gelişmeleri artık 20 yıl öncenin hızıyla seyr etmiyor. 20 yıl önce yaptığımız hatayı telafi etmek belki daha kolaydı. Ama küreselleşen internet dünyasında biz bunun ne kadar içinde olalım ne kadar bir parçası olalım başka bir tartışma. Bunu Kızıltepe’de ne kadar his ediyor olalım bunu İzmir’de ne kadar his ediyor olalım başka bir tartışma. Ama dünyadaki her gelişme her birimizin ticari faaliyetlerini gündelik yaşamını yakından ilgilendirir bir durumda. Dolayısıyla dün haberimiz yoktu bilmiyorduk deme şansımız vardı ama küreselleşen internet dünyasında artık yeni kuşaklar için haberimiz yoktu demek bir mazeret maalesef yok. En temel gayretimiz bizden sonrakilere dünyayı daha rahat şartlarda rekabet edebilecekleri bir Türkiye bırakmak.”

 

Toplantıda konuşan Artuklu haber Mardin temsilcisi araştırmacı yazar Ahmet Çınarbaş; Türkiyenin dünya ile rekabet etmesi için katma değeri yüksek ürünler üretmek ve bu ürünlerin piyasa sunulmasından geçtiğini, bunun için çalışmaların hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER;AHMET ÇINARBAŞ


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00